6 Οκτωβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο Πάπας Φραγκίσκος σε διάλογο με τους διευθυντές των ευρωπαϊκών περιοδικών πολιτισμού των Ιησουιτών

Το άρθρο εμφανίζεται ταυτόχρονα σε όλα τα ευρωπαϊκά περιοδικά πολιτισμού των Ιησουιτών. Η συνέντευξη έγινε με την επιμέλεια του π. Antonio Spadaro τ.Ι., διευθυντή του ιταλικού περιοδικού των Ιησουιτών La Civiltà Cattolica.

19 Μαΐου 2022.

«Καλωσήλθατε! Βλέπετε; Κάθομαι στη νέα καρέκλα του γενικού διευθυντή», αστειεύεται ο Πάπας, υπονοώντας το γεγονός ότι βρίσκεται στην αναπηρική καρέκλα εξαιτίας των πόνων στο γόνατο. Ο πάπας Φραγκίσκος χαιρέτησε προσωπικά, έναν προς έναν, τους διευθυντές των ευρωπαϊκών περιοδικών πολιτισμού του Τάγματος Ιησουιτών, που έγιναν δεκτοί σε ακρόαση στην ιδιωτική Βιβλιοθήκη του Αποστολικού Μεγάρου.

Συνολικά ήταν δέκα: ο π. Stefan Kiechle του Stimmen der Zeit (Γερμανία), η Lucienne Bittar του Choisir (Ελβετία), ο π. Ulf Jonsson του Signum (Σουηδία), ο π. Jaime Tatay του Razon y fe (Ισπανία), ο π. José Frazao Correia του Brotéria (Πορτογαλία), ο π. Pawel Kosinski του Deon (Πολωνία), ο π. Arpad Hovarth του A Sziv (Ουγγαρία), ο Robert Mesaros του Viera a zivot (Σλοβακία), η Frances Murphy του Thinking Faith (Ηνωμένο Βασίλειο) και ο π. Antonio Spadaro του La Civiltà Cattolica. Τρεις διευθυντές ήταν λαϊκοί, εκ των οποίων δύο γυναίκες (ελβετικό και αγγλικό περιοδικό). Οι υπόλοιποι ήταν Ιησουίτες.

Η συνάντηση με τον Ποντίφικα ήταν το ξεκίνημα της ετήσιας, τριήμερης συνάντησής τους. Στη συνάντηση των περιοδικών συμμετείχε και ο π. François Euvé, διευθυντής του περιοδικού Études (Γαλλία), που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη Ρώμη εγκαίρως για την ακρόαση. Φέτος απουσίασαν για λόγους ανωτέρας βίας ο Dermot Roantree, διευθυντής του ιρλανδικού περιοδικού Studies και η Ειρήνη Κουτελάκη, αρχισυντάκτρια του ελληνικού περιοδικού Ανοιχτοί Ορίζοντες. Στην ακρόαση συμμετείχε επίσης ο Γενικός Ηγούμενος του Τάγματος Ιησουιτών, π. Arturo Sosa. «Δεν ετοίμασα κάποια ομιλία – ξεκίνησε ο Πάπας -, επομένως, αν θέλετε, κάντε ερωτήσεις. Αν συζητήσουμε, η συνάντησή μας θα είναι πλουσιότερη».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο από την ιστοσελίδα του Περιοδικού των πατέρων Ιησουιτών στην Ελλάδα, τους «Ανοιχτούς Ορίζοντες»

Προηγούμενο Άρθρο

Συνοδικότητα Στην Τήνο

Επόμενο Άρθρο

Ο Αρχιεπίσκοπος Γκάλαχερ στη Βόρεια Μακεδονία για το Φόρουμ των Πρεσπών

You might be interested in …

Παγκόσμια Ημέρα των Ασθενών [2020], Μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ 11 Φεβρουαρίου 2020   «Ελάτε σ’ εμένα όλοι όσοι κοπιάζετε και είστε φορτωμένοι, κι εγώ θα σας ξεκουράσω» (Μτ 11,28)   Αγαπητοί αδελφοί […]

Ολοκληρώθηκε το ταξίδι του πάπα Φραγκίσκου στη Σρι Λάνκα και τις Φιλιππίνες

Ο πάπας Φραγκίσκος αναχώρησε από  τη Μανίλα, τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου το πρωί, μετά από ένα ταξίδι μίας εβδομάδας στην Ασία, που άρχισε στη Σρι Λάνκα και ολοκληρώθηκε στις Φιλιππίνες. Εκατοντάδες χιλιάδες Φιλιππινέζοι είχαν κατακλύσει […]

Πάπας προς τους νέους: Φωνάξτε με τη ζωή σας ότι ο Χριστός ζει και βασιλεύει!

Ξεκινώντας από το 2021, ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας, σε τοπικό επίπεδο, στις τοπικές εκκλησίες θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή του Χριστού Βασιλιά. Οι Παγκόσμιες Ημέρες Νεολαίας της Επισκοπής εορτάζονται τις χρονιές που μεσολαβούν μεταξύ […]