20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Επιμνημόσυνη Αρχιερατική Θ. Λειτουργία υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού πάπα Βενεδίκτου ΙΣΤ’

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την Ανάπαυση του Μακαριστού Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’, με πρωτοβουλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπός μας π. Θεόδωρος Κοντίδης, μας κάλεσε να Προσευχηθούμε για τον Μακαριστό Άγιο Πατέρα μας και στο κάλεσμά του σύσσωμη η Επαρχία μας Ιερείς, Μοναχοί, Λαϊκοί από όλες τις Ενορίες της Επαρχίας μας γεμίσαμε τον Καθεδρικό μας Ναό.

Παρέστησαν : Ο Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Οι Πρέσβεις της Πολωνίας, της Ιταλίας και της Μάλτας, κ.κ. Artur Lompart, Patrizia Falcinelli και Joseph Cuschieri. Ο Αιδεσιμότατος Γ. Αδάμ και ο κ. Τσεβάς από την Ευαγγελική Εκκλησία. Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Κικίλιας, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραμείνει στη Θεία Λειτουργία, εξέφρασε τα Συλλυπητήριά του σε σύντομη συνάντηση που είχε με τον Σεβασμιότατο π. Θεόδωρο λίγο πριν την έναρξη της τελετής. Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προΐστατο ο Σεβασμιότατος π. Θεόδωρος και συλλειτούργησαν μαζί του πολλοί Ιερείς και Ιερομόναχοι της Επαρχίας μας.

Ο Σεβασμιότατος στο Κήρυγμά του αναφέρθηκε αναλυτικά στην ζωή του Μακαριστού πάπα Βενέδικτου και πριν αναλάβει την θέση του Πάπα αλλά και μετά την ανάληψη της θέσης αυτής.
Ακούσαμε πολλά γεγονότα, πολλές πληροφορίες που οι περισσότεροι δεν γνωρίζαμε και διαπιστώσαμε την μεγάλη σημασία της πορείας του Θεολόγου Ιωσήφ Ράτζιγκερ στην Καθολική Εκκλησία όλα τα χρόνια της ζωής του.

Ο Σεβασμιότατος ολοκλήρωσε λέγοντας ότι παρακαλούμε τον Θεό να τον αναπαύει, να τον δεχθεί κοντά Του, μέσα στην Αγάπη Του ΑΜΗΝ!!

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος δέχθηκε τα Συλλυπητήρια όλων των επισήμων.

Ο Κύριος ας έχει μαζί Του, δίπλα Του, τον Μακαριστό Άγιο Πατέρα Βενέδικτο και μαζί ας συνεχίσουν να μας στηρίζουν, να μας βοηθούν, στους στόχους της Χριστιανικής Ζωής μας!!!

«Ο Κύριος ας τον αναπαύει εν χώρα ζώντων»

Λ.Ι.Β.



Προηγούμενο Άρθρο

«Φανέρωση της θεότητας του Ιησού, πως;», του σεβάσμ. Ιωάννη Σπιτέρη

Επόμενο Άρθρο

Αναγγελία Θανάτου π. Ιωάννου Ρούσσου

You might be interested in …

pvidapfreris50years_11

Αθήνα : 50η επέτειος χειροτονίας των πατέρων Μ. Βιδάλη και Γ. Φρέρη

Την Δευτέρα  26 Δεκεμβρίου 2011 οι σεβαστοί ιερείς Μάρκος Βιδάλης και Γεώργιος Φρέρης Εφημέριοι των Ενοριών Αγίου Ανδρέα Πατρών και Χριστού Βασιλιά Παγκρατίου αντίστοιχα, επέλεξαν για να εορτάσουν τα 50 χρόνια  της Ιερατικής τους χειροτονίας.

– Αθήνα : Η Νεολαία Αλλά…ΖΕΙ. Συνάντηση στις 22 Ιανουαρίου

Η Νεολαία Αθήνας ΑΛΛΑ…ΖΕΙ και σας προσκαλεί στη δεύτερη συνάντηση στις  22 Ιανουαρίου 2011, στην ενορία του Αγ.Ιωάννη, Παπαναστασίου 11 Π.Ψυχικό (ώρα έναρξης 19.00). Είναι μια ευκαιρία να περάσουμε όλοι μαζί μερικές ευχάριστες ώρες με σκοπό να γνωριστούμε καλύτερα και να διασκεδάσουμε! ΕΚΝΕ […]