29 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Χίλια δέντρα αφιερωμένα στην ΠΗΝ Λισαβόνα 2023

Προκειμένου να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Δέντρων, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, η Επισκοπή του Αβέιρο φύτεψε 1000 δέντρα και τα αφιέρωσε στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (WYD) Λισσαβόνα 2023. Η πρωτοβουλία, με την ονομασία «Πράσινο απόγευμα της ΠΗΝ», έχει σκοπό να μετατρέψει την περιοχή, που επλήγη σοβαρά από τις πυρκαγιές που σημειώθηκαν πέρυσι, σε ένα πράσινο πάρκο ΠΗΝ. Λισσαβόνα 2023.

Εκτός από τα παιδιά και τους νέους της σχολικής ομάδας Estarreja, παρόντες ήταν επίσης ο Επίσκοπος Américo Aguilar, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής ΠΗΝ Λισαβόνα 2023, ο D. António Moiteiro, Επίσκοπος του Αβέιρο, και πολλά μέλη της εκκλησιαστικής επαρχίας του Αβέιρο .

Κατά τη διάρκεια της πρωτοβουλίας, ο Επίσκοπος António Moiteiro ζήτησε από τους νέους να «φροντίσουν τον Πλανήτη, να φυτέψουν δέντρα, να τα φροντίσουν», απευθύνοντας έκκληση σε όλους «να δώσουν τα χέρια ώστε αυτά τα δέντρα, που φυτεύουμε σήμερα, να μεγαλώσουν και να μην καούν».

Κατά τη διάρκεια του απογεύματος, φυτεύτηκαν 250 κουμαριές, 250 φελλώδεις βελανιδιές, 250 βελανιδιές και 250 πουρνάρια. Τα δέντρα ήταν προσφορά του Δήμου Estarreja και της εταιρείας Navigator.

Η φύτευση που πραγματοποίησε η Επισκοπή Αβέιρο είναι επίσης μια ανταπόκριση στην παγκόσμια πρόκληση για τη φύτευση δέντρων που ξεκίνησε η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή (LOC) για την ΠΗΝ Λισαβόνα 2023 σε συνεργασία με την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Δέντρων (GTI), για να αντισταθμίσει μέρος του περιβαλλοντικού αποτυπώματος που θα δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης συγκέντρωσης νέων από όλο τον κόσμο με τον Πάπα.

Μετά τη σημερινή φύτευση, υπάρχουν πλέον περισσότερα από 7.300 δέντρα αφιερωμένα στην ΠΗΝ Λισαβόνα 2023, τα οποία έχουν ήδη φυτευτεί σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Προηγούμενο Άρθρο

Προετοιμασία Μελλονύμφων

Επόμενο Άρθρο

Νέο Προεδρείο της COMECE

You might be interested in …

Επικοινωνία, Πεντηκοστή ή Βαβέλ;

Το ετήσιο Συνέδριο Καθολικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ξεκίνησε στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ την Τετάρτη 7 Ιουνίου με αρκετές εκατοντάδες δημοσιογράφους, διαχειριστές μέσων κοινωνικής δικτύωσης και συντάκτες να συγκεντρώνονται, αυτοπροσώπως και διαδικτυακά, για να συζητήσουν και […]

Βατικανό: Ο Πάπας θεσμοθετεί το «Ίδρυμα Van Thuan»

Η απόφαση του πάπα Φραγκίσκου να δημιουργηθεί από 3-7-2023, το « Ίδρυμα Van Thuam», καταργώντας δύο παρεμφερή ιδρύματα και μεταφέροντας την περιουσία τους στο νέο, δείχνει πόσο ζωντανή παραμένει η μνήμη του βιετναμέζου ιεράρχη, πρώην […]

Σε Πρώτο Πλάνο… ή Σε Πρώτη Πλάνη;

  Παρακολούθησα χτες βράδυ την εκπομπή του ΑΝΤ1 «Σε πρώτο πλάνο» με την Κατερίνα Αντωνοπούλου. Μου έμεινε η πίκρα για τις καλοστημένες ανακρίβειες και την μονομερή, άδικη παρουσίαση πετσοκομμένων σκηνών από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, […]