19 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Διαγωνισμός Φωτογραφίας:  «Η Γη που Μοιραζόμαστε» 

Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τη φροντίδα του πλανήτη μας που είναι το «κοινό μας σπίτι» και οφείλουμε να μοιραζόμαστε τους πόρους της γης. Γι’ αυτό ως Κάριτας, συνειδητοποιούμε ότι τα πάντα βρίσκονται σε αλληλεξάρτηση με τη Δημιουργία και ό,τι συμβαίνει σε ένα μέρος του πλανήτη έχει αντίκτυπο σε όλη τη γη και συχνά αφήνει στο περιθώριο τους πιο ευάλωτους από την ανθρώπινή μας οικογένεια. Η εκστρατεία “TogetherWe” της Διεθνούς Κάριτας, μας προτείνει να διαδραματίσουμε τον δικό μας ρόλο για τη φροντίδα της «Γης που Μοιραζόμαστε» ώστε να κάνουμε το «κοινό μας σπίτι» ένα καλύτερο και πιο υγιές μέρος για να ζήσουν οι σημερινές και οι μελλοντικές γενιές. 

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εκστρατείας “TogetherWe”, η Κάριτας Ελλάς υλοποιεί τον φωτογραφικό διαγωνισμό «Η Γη που Μοιραζόμαστε», με σκοπό να προωθήσουμε στους συμμετέχοντες το κίνητρο για μία αναζήτηση εικόνων που αντικατοπτρίζουν το θαύμα της Δημιουργίας, το μεταβαλλόμενο περιβάλλον και/ή το πώς όλα τα παραπάνω συνδέονται.  

Οι φωτογραφίες θα επιλεχθούν με βάση το «μήνυμα» που περνάνε και θα χρησιμοποιηθούν για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα παραπάνω ζητήματα. Από τις επιλεγμένες φωτογραφίες, οι 3 καλύτερες θα βραβευτούν και θα κερδίσουν δωροεπιταγές (αξίας 500€, 400€ & 300€ αντιστοίχως) για την αγορά φωτογραφικού εξοπλισμού.  

Μπορείτε να στείλετε έως 3 φωτογραφίες, έως την Κυριακή 23 Ιουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες και για να διαβάσετε τους όρους του διαγωνισμού επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Κάριτας Ελλάς https://caritas.gr/featured-gr/1os-fotografikos-diagonismos-karitas-ellas/.

Προηγούμενο Άρθρο

Τα Καθολικά Πανεπιστήμια πρέπει να εμπλακούν στην ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης

Επόμενο Άρθρο

Επίσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής της ΠΗΝ στην Ουκρανία

You might be interested in …

Γιορτή για την Ημέρα της Γυναίκας στον Νέο Κόσμο

Στις 8 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε γιορτινό κλίμα στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο. Η γιορτή ξεκίνησε με την δικηγόρο του κέντρου, Ανδριανή Μαρδάκη, η […]

Η Κάριτας Ευρώπης ευχαριστεί τους Βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Κάριτας Ελλάς Φιλανθρωπικό Σωματείο Αναγνωρισμένο, MKO ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Η Κάριτας Ευρώπης ευχαριστεί τους Βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την υποστήριξή τους στο λαό της Ουκρανίας Ο Γενικός Γραμματέας της Κάριτας Ευρώπης χαιρετίζει το ψήφισμα […]

Έναρξη εργαστηρίων αναζήτησης εργασίας στο Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στην Κυψέλη

Στις 5 Ιουλίου ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία και ανέλπιστη συμμετοχή για την καλοκαιρινή περίοδο τα ομαδικά εργαστήρια αναζήτησης εργασίας, στο Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.