6 Οκτωβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Άρχισε η ετοιμασία του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου

Η ερυθρελάτη ύψους 28 μέτρων προέρχεται από την περιοχή Macra, στην περιοχή Πιεμόντε της Ιταλίας. Το φετινό δέντρο θα φωταγωγηθεί επίσημα στις 9 Δεκεμβρίου.

Οι εργάτες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ξεκίνησαν από το πρωί της Πέμπτης τη διαδικασία ανύψωσης και στολισμού του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου. Το φετινό δέντρο, ένα έλατο 28 μέτρων από την άνω κοιλάδα Maira του δήμου Macra του Πιεμόντε, ξεκίνησε το ταξίδι του για τη Ρώμη την Τρίτη με ειδικό μεταφορικό μέσο που παρείχε η εταιρεία Viberti.

Το ξύλο θα χρησιμοποιηθεί για παιχνίδια

«Στο Πιεμόντε, τα δέντρα είναι σημαντικά», είπε ο Alberto Cirio, πρόεδρος της περιφέρειας του Πιεμόντε και εξήγησε: «Δεν τα κόβουμε τυχαία. Αυτό το έλατο έπρεπε να κοπεί επειδή η πυροσβεστική διαπίστωσε ότι κινδύνευε να πέσει, μετά από 56 χρόνια ζωής. Η κοπή ήταν ήδη προγραμματισμένη και είχε εγκριθεί από την Περιφέρεια».

Επιπλέον, είπε, τα ξύλα από το δέντρο δεν θα πάνε χαμένα μετά τις γιορτές: «Όταν περάσουν τα Χριστούγεννα, το δέντρο δεν θα πάει χαμένο, αλλά θα σταλεί σε μια εταιρεία που θα το μετατρέψει σε παιχνίδια για παιδιά [που έχουν ανάγκη]». Τα παιχνίδια θα διανεμηθούν μέσω της Κάριτας.

Τα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Το δέντρο θα είναι διακοσμημένο με φώτα και σκεπασμένο με πάνω από 7.000 αποξηραμένα εντελβάις, δωρεά ενός φυτωρίου του Πιεμόντε, τα οποία θα δώσουν το εφέ του χιονιού στα κλαδιά.

Τα παραδοσιακά εγκαίνια της φάτνης, η οποία φέτος προέρχεται από το Rieti, και η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ. Στην τελετή θα προΐσταται ο καρδινάλιος Fernando Vérgez Alzaga, πρόεδρος του Κυβερνείου του Βατικανού. Το πρωί, οι αντιπροσωπείες από το Rieti και τη Macra θα γίνουν δεκτές σε ακρόαση από τον Πάπα Φραγκίσκο για την επίσημη παρουσίαση των δώρων.


Προηγούμενο Άρθρο

Δημιουργώντας γέφυρες, όχι τοίχους

Επόμενο Άρθρο

Χαρούμενοι πρωταγωνιστές στην ζωή της Εκκλησίας

You might be interested in …

Οι νέοι από το Χονγκ Κονγκ καθ’ οδόν για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

Ως μέρος των 2.500 Ασιατών Καθολικών που συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στη Λισαβόνα, οι νέοι του Χονγκ Κονγκ τονίζουν τη σημασία της ενσωμάτωσης της «μικρής τους κοινότητας» στην ευρύτερη ομάδα των Καθολικών προσκυνητών που […]

49η Ετήσια Συνάντηση Γ. Γ. Των Συνόδων Της Ιεραρχίας Της Ευρώπης

Στο Ζάγκρεμπ, την πρωτεύουσα της Κροατίας πραγματοποιήθηκε η 49η ετήσια συνάντηση των Γενικών Γραμματέων των Συνόδων της Ιεραρχίας της Ευρώπης. Εκπροσωπήθηκαν 28 Ιεραρχίας (από τις αντίστοιχες χώρες). Την Καθολική Ιεραρχία της Ελλάδας εκπροσώπησε ο Σεβ/τατος Ιωσήφ […]

Ο καρδινάλιος Παρολίν θα επισκεφθεί στο Νότιο Σουδάν και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Ο πάπας Φραγκίσκος στέλνει τον Αρχιγραμματέα της Αγίας Έδρας καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν στην Κινσάσα και την Τζούμπα, αφού χρειάστηκε να αναβάλει το αποστολικό του ταξίδι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και το Νότιο Σουδάν λόγω […]