20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

9η Πανελλήνια Συνάντηση Καθολικής Νεολαίας

syr-9hpanellsml

syr-9hpanellsml

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

 

 

Στις 20 – 22 Απριλίου 2012 θα πραγματοποιηθεί στην Σύρο, στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου «Άγιος Παύλος», η 9η Πανελλήνια Συνάντηση Καθολικής Νεολαίας.

Είναι μια πνευματική συνάντηση νέων, από όλες τις εκκλησιαστικές επαρχίες της Ελλάδας, περίπου 80-100 άτομα συνήθως, οι οποίοι ανταλλάσσουν ιδέες, γνωρίζονται, προβληματίζονται, προσεύχονται.


Το θέμα που επιλέχτηκε για την φετινή συνάντηση είναι:

 

«ΩΣ ΛΙΘΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ,

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΝΤΑΝΗ»,

βασισμένη στην πρώτη επιστολή του Πέτρου (2, 4-5).

 

Θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε την αξία της «ζωντανής μαρτυρίας και προσφοράς του χριστιανού» μέσα από την μελέτη του Λόγου του Θεού, αλλά και μέσα από μαρτυρίες ατόμων, που με διάφορους τρόπους, είναι λίθοι ζωντανοί της Εκκλησίας μας και της κοινωνίας μας.

 

Όσοι νέοι, από 1η Λυκείου και άνω, ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να λάβουν πληροφορίες ή να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 18 Μαρτίου 2012  μέσω Mail στο eknesyrou@yahoo.gr ή επικοινωνώντας με τους υπεύθυνους κάθε εκκλησιαστικής επαρχίας (βλ. αφίσα)

syr-9hpanell

Προηγούμενο Άρθρο

Ιερά Μονή Ουρσουλινών Τήνου – Ομάδα “Λόγος Ζωής – Lectio Divina”

Επόμενο Άρθρο

Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ Β΄Μέρος, Από την είσοδο στην Ιερουσαλήμ μέχρι την Ανάσταση

You might be interested in …

Σύρος: Παρουσίαση βιβλίων της Chiara Lubich

Με την παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε και στη Σύρο, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, η παρουσίαση δύο βιβλίων, που μεταφράστηκαν στα Ελληνικά, της ιδρύτριας του Κινήματος των Focolare Chiara […]

Πασχαλινό μήνυμα του σεβ. Πέτρου, Επισκόπου Σύρου-Θήρας-Κρήτης

Πασχαλινό Μήνυμα του Σεβασμιότατου Πέτρου, Επισκόπου Σύρου-Θήρας-Κρήτης   ΠΑΣΧΑ 2017 Αγαπητοί μου Αδελφοί και Αδελφές, Χριστός Ανέστη!  Αλληλούια!           Αυτή είναι η συνταρακτική είδηση που σήμερα φθάνει σε εμάς. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ. Μια είδηση που […]