ΚΑΡΙΤΑΣ

Ειδήσεις από τις Φιλανθρωπικές Οργανώσεις της Κάριτας

Μια Δράση Ανθρωπιάς της Κάριτας Αθήνας και της Κάριτας Ελλάς

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ

Το ανεκτίμητο δώρο ζωής, αυτό του αίματος, χάρισαν 35 εργαζόμενοι, εθελοντές, συνεργάτες και φίλοι της Κάριτας Αθήνας και της Κάριτας Ελλάς, κατά την εθελοντική αιμοδοσία, που διοργανώθηκε, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, σε αίθουσα του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου (Ομήρου 9, Αθήνα).

Πρόκειται για την πρώτη δράση ανθρωπιάς για το νέο έτος, την οποία πραγματοποίησαν από κοινού οι δύο Οργανώσεις, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω πανδημίας. Η προσφορά αντίστοιχου αριθμού μονάδων αίματος για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, κυρίως, χωρίς οικογενειακό περιβάλλον, που απευθύνονται στον Τομέα Αιμοδοσίας της Κάριτας Αθήνας ζητώντας βοήθεια, αποτέλεσε μια συμβολική πράξη αλληλεγγύης και αλτρουισμού!

Οι διοργανωτές έλαβαν συγχαρητήρια τόσο για την άψογη εκδήλωση, όσο και για την ευρύτατη συμμετοχή!

Γι΄αυτή την πράξη αγάπης ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες!

Δήλωση της Κάριτας Ευρώπης για τις φωτιές στη Μόρια

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ
 
Φωτιές στη Μόρια: Η Κάριτας κάνει έκκληση για την ασφάλεια των μεταναστών και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη
 
10 Σεπτεμβρίου 2020
 
Η Κάριτας Ευρώπης εκφράζει την ανησυχία της και τη λύπη της για την ανθρωπιστική καταστροφή που εκτυλίσσεται έπειτα από την ολοκληρωτική καταστροφή του προσφυγικού καταυλισμού της Μόριας, στο ελληνικό νησί της Λέσβου, λόγω των πυρκαγιών που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της 8ης Σεπτεμβρίου. Περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι διέμεναν στον καταυλισμό –αριθμός τετραπλάσιος της χωρητικότητάς του- σε άθλιες συνθήκες για μήνες, και σε μερικές περιπτώσεις για χρόνια, περιμένοντας να προχωρήσει η αίτηση ασύλου τους. Έχοντας ξεφύγει από πολέμους, την ακραία φτώχεια και διώξεις, οι διαμένοντες του καταυλισμού, ανάμεσά τους εκατοντάδες παιδιά και ευάλωτοι ενήλικες, στερούνται ξανά καταλύματος ή ασφάλειας. Η φωτιά κατέστρεψε κοντέινερς, σκηνές, εξοπλισμό και όλες τις εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου.  Περισσότερα...

Συνάντηση γνωριμίας Κάριτας Αθήνας και Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ
Συνάντηση  γνωριμίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαΐου μεταξύ   ανωτέρων  στελεχών  του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και  εκπροσώπων της Κάριτας Αθήνας,  μετά από πρόσκληση των πρώτων. Σκοπός της συναντήσεως ήταν η παρουσίαση του πολύπλευρου έργου της Οργάνωσης και γενικότερα του φιλανθρωπικού έργου της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα. Περισσότερα...

Κάριτας Ελλάς, Ανθρώπινες Ιστορίες: Mohammad, Συρία

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ

 

«Όσο δύσκολα πέρασα στη ζωή μου, τόσο καλό θέλω να δώσω πίσω. Αποφάσισα να φτιάξω μάσκες για τον Covid19. Με ρωτάνε αν τις έφτιαξα για συμπατριώτες μου. Η απάντηση μου είναι ότι τις έφτιαξα για Ανθρώπους... Σύριος, Έλληνας, Παλαιστίνιος δεν έχει σημασία. Όλοι έχουμε την ίδια ανάγκη για προστασία». Περισσότερα...

Κάριτας Ελλάς: Ένα εικονογραφημένο λεξικό φτιαγμένο με αγάπη από παιδιά για παιδιά…

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ
 
Ευχαριστούμε από καρδιάς τους δασκάλους και τους μαθητές του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου της Σύρου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» των Εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ για την συμβολή τους στο έργο της Κάριτας Ελλάς για τα παιδιά!
 
 
Από την προηγούμενη χρονιά, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Κάριτας που υλοποιείται στο Νέο Κόσμο για τα παιδιά του ξενώνα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και της τοπικής κοινότητας, ξεκίνησε μια όμορφη επικοινωνία και συνεργασία με το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο της Σύρου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» των Εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν η δημιουργία ενός εικονογραφημένου λεξικού από τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού αυτού Σχολείου της Σύρου.
 
Το λεξικό αυτό απευθύνεται σε προσφυγόπουλα που υποστηρίζονται στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας υπό την καθοδήγηση της Εκπαιδευτικού για τα παιδιά στην Κοινωνική Εστία του Νέου Κόσμου. Το λεξικό, το οποίο περιέχει μόνο εικόνες ανά θεματική, την ελληνική τους μετάφραση και την ορθή προφορά, δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής πρωτότυπων γλωσσικών ομαδικών δραστηριοτήτων και διατηρεί το ενδιαφέρον των μαθητών αμείωτο.
 
Αισθήματα ενθουσιασμού και χαράς πλημύρισαν τα παιδιά όταν πήραν το δικό τους λεξικό στα χέρια, ανυπομονώντας να μιλήσουν και να ευχαριστήσουν διαδικτυακά τους φίλους τους στη Σύρο και να ανταποδώσουν το δώρο αυτό με την δημιουργία και αποστολή καλλιτεχνικών κατασκευών στον κάθε μαθητή ξεχωριστά.
 
Φυσικά, η επικοινωνία ανάμεσα στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και των παιδιών του εκπαιδευτικού προγράμματος στο Νέο Κόσμο συνεχίζεται μέσω της ανταλλαγής καρτών και γραμμάτων και διαδικτυακά! Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για την εμπλοκή των παιδιών με το γραπτό λόγο και κατά συνέπεια αλληλοβοήθειας στα σχολικά μαθήματα, όπως επίσης και να τονωθεί το αίσθημα αποδοχής και αυτοπεποίθησης των μαθητών.
 
Ευχαριστούμε πολύ από καρδιάς τους δασκάλους και τους μαθητές του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου της Σύρου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» των Εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ για την πρωτοβουλία αυτή και την συμβολή τους στο έργο της Κάριτας Ελλάς για τα παιδιά!
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian