5 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Κάριτας Ελλάς: Έκθεση Φωτογραφίας «Αθήνα, Η πόλη μου…»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών και Προσφύγων.

Δελτίο Τύπου

Έκθεση Φωτογραφίας «Αθήνα, Η πόλη μου…»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών και Προσφύγων.

Αθήνα, 15-25 Σεπτεμβρίου 2022

Η Φιλανθρωπική Οργάνωση ΚΑΡΙΤΑΣ σας ενημερώνει ότι από τις 15 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρες 10.00-12.00 και 18.00-20.00 καθημερινά, θα εκτίθενται στον Ιερό Καθολικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου (Ομήρου 9 – Αίθουσα Α’), τα φωτογραφικά έργα 28 προσφύγων και αιτούντων άσυλο, ηλικίας μεταξύ 16 και 41 ετών, από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, την Αλγερία, το Μαρόκο, την Αίγυπτο, την Ουκρανία, το Πακιστάν και τη Γκάνα, στο πλαίσιο της Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα «Αθήνα, Η πόλη μου…».

Η ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ υλοποίησε τρίμηνο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Φωτογραφίας στο Κοινωνικό της Κέντρο, στην περιοχή του Νέου Κόσμου, στην Αθήνα, με εισηγητή τον δάσκαλο φωτογραφίας – φωτοειδησεογράφο, κ. Γιάννη Γιαννακόπουλο.

Το Σεμινάριο ήταν ενταγμένο στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, χρηματοδοτούμενο από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την ΚΑΡΙΤΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. Ο απώτερος σκοπός του Σεμιναρίου ήταν η συμβολή στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού, με δεξιότητες κοινωνικής γνώσης που αναπτύχθηκαν σε ένα ανοικτό περιβάλλον δημιουργικής προσπάθειας και ένταξης, με μέσο τη διαπολιτισμική εκπαίδευση.

Το θέμα που τέθηκε για φωτογράφιση στην ομάδα, είναι η ίδια η πόλη που ζουν οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο: ο τρόπος που βιώνουν τη νέα τους πραγματικότητα και ο τρόπος που βλέπουν την αρχιτεκτονική της πόλης τους. Μέσα από τα «κλικ», οι «φωτογράφοι της ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ» μοιράζονται μαζί μας το ταξίδι τους, τις σκέψεις, τις εικόνες και τις στιγμές τους, μέσα από ένα ταξίδι γνώσης και ζωής στην πόλη, στην περιήγηση και στην ίδια την ψυχή ενός Ανθρώπου που ταξίδευσε από μακριά και είναι τώρα μαζί μας.

Σας περιμένουμε!

Πληροφορίες

Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας: «Αθήνα, Η πόλη μου…»

Διάρκεια Έκθεσης: 15-25 Σεπτεμβρίου 2022

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά: 10.00 – 12.00 & 18.00 – 20.00

Εκδήλωση για την Ημέρα Μεταναστών και Προσφύγων: 25 Σεπτεμβρίου στις 12:00

Τόπος: Ιερός Καθολικός Καθεδρικός Ναός Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου (Ομήρου 9).

Είσοδος Ελεύθερη

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Γρατιανουπόλεως Δημήτριος στη Σχολή του Κανονικού Δικαίου του Καθολικού πανεπιστημίου των Παρισίων (Institut Catholique de Paris).

Επόμενο Άρθρο

100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Ένας καπουκίνος από την Αρμενία, στο πλευρό των προσφύγων της Κέρκυρας

You might be interested in …

«Η Κάριτας Ελλάς ευχαριστεί την Κάριτας Σύρου»

ΔΩΡΕΑ ΡΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΙΤΑΣ ΣΥΡΟΥ – Ιούλιος 2023 Για μια ακόμα φορά, η ομάδα εθελοντών της Κάριτας Σύρου οργάνωσε την περισυλλογή και αποστολή καλοκαιρινών ρούχων προς το Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο νησί […]

Ελπίδος 2030 – Ολοήμερη γιορτή για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη #Elpidos2030 #SDGS4All #FightInequalities

Μία μεγάλη γιορτή – ενεργοποίηση της πλατείας Βικτωρίας, με τη συμμετοχή και της Κάριτας Ελλάς, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 22 Απριλίου, 11:00-22:00, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

5ώροφη πολυκατοικία για τη φιλοξενία μονογονεϊκών οικογενειών παραχώρησε στον δήμο Αθηναίων η Κάριτας Ελλάς και η CRS

  Η Τελετή Παραχώρησης Χρήσης Ακινήτου από την Catholic Relief Services (CRS), την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και την Κάριτας Ελλάς, στο Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας του δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 […]