9 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Έκκληση του πάπα Φραγκίσκου για ειρήνη. Καλεί σε ημέρα μετάνοιας και προσευχής για την ειρήνη

Απευθύνοντας έκκληση για ειρήνη στους Αγίους Τόπους, ο πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την ανησυχία του για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, καλώντας όλα τα μέρη να καταθέσουν τα όπλα και όλους τους Χριστιανούς να προσευχηθούν και να νηστέψουν στις 27 Οκτωβρίου για την ειρήνη.

«Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται και η κατάσταση στη Γάζα είναι απελπιστική».

Με αυτά τα λόγια, ο πάπας Φραγκίσκος έστρεψε τη σκέψη του στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ κάνοντας έκκληση να γίνει «ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή».

Μιλώντας στην εβδομαδιαία γενική ακρόαση, ο Άγιος Πατέρας επέστησε επίσης την προσοχή στην ανησυχητική πιθανότητα επέκτασης της σύγκρουσης.

«Ο κόσμος είναι ήδη μάρτυρας τόσων πολλών ανοιχτών πολεμικών μετώπων», σημείωσε.

Υπό το πρίσμα αυτών των συνθηκών, έκανε νέα αγωνιώδη έκκληση: «Να σιγήσουν τα όπλα, να ακουστεί η κραυγή για ειρήνη των φτωχών, του λαού και των παιδιών».

«Ο πόλεμος δεν λύνει κανένα πρόβλημα», είπε. «Σπείρει μόνο θάνατο και καταστροφή, αυξάνει το μίσος, πολλαπλασιάζει την εκδίκηση. Ο πόλεμος σβήνει το μέλλον, διαγράφει το μέλλον».

Ο Άγιος Πατέρας συνέχισε προτρέποντας όλους τους πιστούς να ταχθούν με μόνο μία πλευρά: αυτή της ειρήνης. «Αλλά όχι με λόγια», συνέχισε, «με προσευχή και με απόλυτη αφοσίωση».

Πρόσκληση σε ημέρα μετάνοιας και προσευχής

Στο πλαίσιο αυτό, ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε όλους σε μια ημέρα προσευχής, νηστείας και μετάνοιας για την ειρήνη την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου. Ενώ ενθάρρυνε τους ανθρώπους διαφορετικών χριστιανικών δογμάτων, άλλων θρησκειών και όλους εκείνους που υποστηρίζουν την ειρήνη να συμμετάσχουν όπως κρίνουν σκόπιμο.

Η κεντρική τελετή θα είναι μια ώρα προσευχής στις 6 μ.μ. (7 ώρα Ελλάδος) στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, με στόχο την επίκληση της ειρήνης για τον κόσμο.

«Καλώ όλες τις επιμέρους Εκκλησίες να συμμετάσχουν οργανώνοντας παρόμοιες πρωτοβουλίες που αφορούν τον λαό του Θεού», κατέληξε.

Προηγούμενο Άρθρο

Η ενημέρωση για τις εργασίες της Συνόδου (17.10.23)

Επόμενο Άρθρο

Eνημέρωση για τις εργασίες της Συνόδου (Τετάρτη 18 Οκτ.)

You might be interested in …

Επιτροπή Δικαιοσύνη & Ειρήνη Ευρώπης: Κόντρα στον εθνικισμό του αποκλεισμού

  Η αύξηση του αριθμού των πολιτικών κομμάτων και κινημάτων που κινούνται στον ρυθμό του «εθνικισμού του αποκλεισμού», που καταφέρονται εναντίον της  μετανάστευσης, και προτείνουν την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μια λύση για […]

Pope meets with President of Greece

(Vatican Radio) This morning, Friday 28 March 2014, in the Vatican Apostolic Palace, the Holy Father Francis received in Audience the President of the Hellenic Republic, His Excellency Mr. Karolos Papoulias, who subsequently went on […]

Ουγκάντα ​1969: Ο Παύλος ο ΣΤ ‘ο πρώτος Πάπας που επισκέπτεται την Αφρική

Ο πάπας Φραγκίσκος βρίσκεται στο Αποστολικό του ταξίδι στην Αφρική, το 11ο στο εξωτερικό, το οποίο τον έφερε στην Κένυα, όπου προσγειώθηκε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου. Μετά θα μεταβεί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία απ' όπου και […]