23 Δεκεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Αθήνα: Διακονική Χειροτονία

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΑΚΟΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ του ΑΛΦΟΝΣΟ ΣΠΑΝΤΑΡΟ

 

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015 στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή στο Ψυχικό τελέσθηκε με ιδιαίτερη επισημότητα και αγαλλίαση, Ιερατείου και λαού, της Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών, η χειροτονία εις Ιεροδιάκονο, του αγαπητού σε όλους μας ιεροσπουδαστή Αλφόνσο Σπαντάρο, υιού του λαϊκού διακόνου της Αρχιεπισκοπής μας Μισέλ Σπαντάρο.

Στην τελετή της χειροτονίας προΐστατο ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο πρώην των εν Αθήναις Καθολικών π. Νικόλαο Φώσκολο.

Οι Σεβασμιότατοι ήταν πλαισιωμένοι από τον Βικάριο της Αρχιεπισκοπής π. Απόστολο Βαρθαλίτη και το σύνολο σχεδόν των ιερέων της Αρχιεπισκοπής.

Ο Ιερός Ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος από εκπροσώπους όλων των μοναχικών ταγμάτων, τους συγγενείς-φίλους του Αλφόνσο και λαϊκούς από όλες τις Ενορίες της Αρχιεπισκοπής.

 

Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, παρουσιάσθηκε ενώπιον του Σεβασμιοτάτου ο μέλλων να χειροτονηθεί διάκονος, και στο ερώτημα του Σεβασμιοτάτου αν ο Χριστιανικός Λαός και οι αρμόδιοι έκριναν αν είναι άξιος, απάντησε θετικά ο υπεύθυνος ιερέας, οπότε ακολούθησε από το Σεβασμιότατο η χειροτονία του Αλφόνσου στην τάξη των ιεροδιακόνων και η αναφώνηση από όλους, ιερωμένους και λαϊκούς: ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ !!!!

Ο Σεβασμιότατος στο κήρυγμά του τόνισε:

«Βλέποντας ο Ιησούς τα πλήθη, τα σπλαχνίστηκε», μας είπε ο ευαγγελιστής. Γιατί, άραγε, ένιωσε ο Ιησούς να συνταράσσονται τα σπλάχνα του, κοιτάζοντας τα πλήθη που έρχονταν προς αυτόν; Διότι τους έβλεπε «σαν πρόβατα που δεν έχουν βοσκό».

Ο άνθρωπος, αδελφοί μου, ψάχνει να βρει το νόημα της ζωής του: γιατί ζω; γιατί γεννήθηκα; γιατί αγωνίζομαι; πού πρόκειται να πάω μετά τον θάνατό μου; Γι’ αυτό αναζητάει ο άνθρωπος Κάποιον που γνωρίζει την απάντηση, που γνωρίζει και τον δρόμο για να φθάσει στον σκοπό της ζωής του.

Και ο Ιησούς έβλεπε ότι το Ιερατείο της εποχής του, και οι θεολόγοι και οι βουλευτές, δεν κατόρθωναν να χορτάσουν αυτή την πείνα των ανθρώπων για αλήθεια.

Κοίταζε όλο αυτό το πλήθος, και τους φανταζόταν σαν ένα χωράφι με ώριμα σπαρτά, που κινδυνεύουν να πάνε χαμένα, και έλεγε: «Ο θερισμός είναι πολύς, μα οι εργάτες είναι λίγοι. Παρακαλέστε τον κύριο του θερισμού να στείλει εργάτες για τον θερισμό του»: να στείλει ο Θεός ανθρώπους που να οδηγήσουν τα πλήθη των ανθρώπων στον Θεό της ζωής και της αλήθειας. «Παρακαλέστε τον κύριο του θερισμού».

Προσωπικά, ευχαριστώ τον Θεό, τον κύριο του θερισμού, που φρόντισε πριν από αρκετά χρόνια να ετοιμάσει έναν εργάτη του θερισμού του, τον αγαπητό Αλφόνσο. Ευχαριστώ και τον Αλφόνσο που δέχτηκε το κάλεσμα του Θεού και προσκαρτέρησε σ’ αυτό. Ευχαριστώ τον προκάτοχό μου, Αρχιεπίσκοπο Νικόλαο, που φρόντισε για τη θεολογική και πνευματική προετοιμασία του Αλφόνσου. Ευχαριστώ και όσους τον στήριξαν καθ’ όλη την προετοιμασία του, ιδιαίτερα τους γονείς του.

Ας παρακαλούμε, αδελφοί μου, τον κύριο του θερισμού, να συνεχίσει να στέλνει εργάτες για τον θερισμό της εκκλησιαστικής μας επαρχίας, επειδή οι ανάγκες μας, σήμερα, είναι πολύ πιο μεγάλες".    

Μετά το κήρυγμα του Σεβασμιοτάτου ακολούθησαν οι υποσχέσεις του ιεροδιακόνου.

Στο τέλος της τελετής ο νέος ιεροδιάκονος και η οικογένειά του δέχθηκαν τις ευχές όλων και παρέθεσαν στην αυλή του Ιερού Ναού ένα κέρασμα σε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την χειροτονία.

«Κύριε , εσύ κατέχεις τα λόγια

που οδηγούν στην αιώνια ζωή»  (Ιω.6,68)

                                                                Λεονάρδος Ιωάν. Βαμβακάρης

 

Προηγούμενο Άρθρο

Κέρκυρα: Επιστολή του σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Ιωάννη προς το πλήρωμα της Εκκλησιαστικής του Επαρχίας

Επόμενο Άρθρο

Προσφυγικό e-δράση

You might be interested in …

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Θεόδωρου, Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών

Χριστούγεννα 2023 «Πάνω στον λαό που πορευόταν στο σκοτάδι και στη σκιά του θανάτου, έλαμψε μεγάλο φως!» ( Ησαΐας 9,1) Αδελφοί Αγαπητοί, Ναι, ο Χριστός Σωτήρας, το φως του κόσμου ήρθε και έρχεται ακόμη σήμερα […]