5 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Γιορτή για την Ημέρα της Γυναίκας στον Νέο Κόσμο

Στις 8 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε γιορτινό κλίμα στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο.

Η γιορτή ξεκίνησε με την δικηγόρο του κέντρου, Ανδριανή Μαρδάκη, η οποία ενημέρωσε για το πώς καθιερώθηκε αυτή η ημέρα και τι πραγματικά σημαίνει. Ακολούθησε ένα βίντεο μικρού μήκους, όπου αναδείχθηκαν οι πρώτες γυναίκες που πάλεψαν για τα δικαιώματά τους και πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τις γυναίκες και έφεραν και οι ίδιες τα δικά τους παραδείγματα για σημαντικές γυναίκες από τις χώρες τους.

Αμέσως μετά συμμετείχαν σε βιωματικά παιχνίδια μέσα από τα οποία αναδείχθηκε, σε κλίμα συγκίνησης, ότι και οι ίδιες ανήκουν στην κατηγορία των άξιων και γενναίων γυναικών. Η ημέρα συνεχίστηκε ευχάριστα με χειροτεχνίες και κατασκευές, φτιάχνοντας λουλούδια και στεφάνια από τσόχα καθώς και άλλα υλικά. Οι γυναίκες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή για την γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας της γυναίκας.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρoγράμματος «Μετάβασις – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων / μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.

caritas.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Απονομή Πιστοποιήσεων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Κάριτας Ελλάς στη Θεσσαλονίκη

Επόμενο Άρθρο

Ευχητήριες κάρτες για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Λέσβο

You might be interested in …

Η Κάριτας συνεχίζει το ανθρωπιστικό της έργο στην Ουκρανία.

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία πλησιάζει σε διάρκεια τους 5 μήνες, οι ανάγκες για φάρμακα, τρόφιμα και χρηματική βοήθεια στον τοπικό πληθυσμό αυξάνονται. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οι άνθρωποι […]

Ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της ζωγραφικής

  Ένα Πινέλο Αφηγείται… Τα παιδιά του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στην Πλατεία Βάθης ταξίδεψαν για μία εβδομάδα στον κόσμο της ζωγραφικής. Με οδηγό τη γνωστή εικαστικό Εύη Φωτοπούλου, που είχε την επιμέλεια και […]

Έκθεση της Caritas Europa “Η ευρωπαϊκή κρίση και ο αντίκτυπός της στους ανθρώπους – Έκκληση για δίκαιες εναλλακτικές οδούς και λύσεις”

  Κάριτας Ελλάς Αθήνα 27 Μαρτίου 2014   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Έκθεση της Caritas Europa “Η ευρωπαϊκή κρίση και ο αντίκτυπός της στους ανθρώπους – Έκκληση για δίκαιες εναλλακτικές οδούς και λύσεις” (“The European Crisis […]