27 Απριλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ευχητήριες κάρτες για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Λέσβο

«Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες στο Αφρίν»

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκαν δράσεις στο Κέντρο Φιλοξενίας του Καρά Τεπέ και στη Μόρια από την ομάδα της Κάριτας Ελλάς στη Λέσβο.

Στο χώρο δραστηριοτήτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Μόρια διοργανώθηκε συνάντηση μεταξύ της ομάδας της Κάριτας Ελλάς και προσφύγων και μεταναστών από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Έγινε ενημέρωση για τη σημασία του εορτασμού της παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και προβλήθηκαν σχετικά βίντεο.

Στο Κέντρο Φιλοξενίας του Καρά Τεπέ πραγματοποιήθηκαν επίσης εκδηλώσεις στα κέντρα ανδρών και γυναικών της Κάριτας Ελλάς. Πιο συγκεκριμένα αφού προηγήθηκε ενημέρωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, οι άνδρες ωφελούμενοι έφτιαξαν χειροποίητες κάρτες για τις σημαντικές γυναίκες της ζωής τους, συζύγους, μητέρες, κόρες. Στη συνέχεια προσέφεραν τις κάρτες τους συνοδευόμενες από λουλούδια και ένα μικρό μπουκαλάκι άρωμα με την υποστήριξη της Κάριτας Ελλάς.

Μια από τις κάρτες έγραφε: Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες στο Αφρίν.

Παράλληλα στο κέντρο γυναικών διοργανώθηκε έκθεση με τις δημιουργίες των ωφελούμενων που έφτιαξαν οι ίδιες κατά τη διάρκεια των μαθημάτων πλεξίματος. Οι γυναίκες είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν την ημέρα αυτή συμμετέχοντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο των γυναικών της Κάριτας Ελλάς.

 caritas.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Γιορτή για την Ημέρα της Γυναίκας στον Νέο Κόσμο

Επόμενο Άρθρο

Μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου, για την 33η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας [2018]

You might be interested in …

Έναρξη εργαστηρίων αναζήτησης εργασίας στο Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στην Κυψέλη

Στις 5 Ιουλίου ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία και ανέλπιστη συμμετοχή για την καλοκαιρινή περίοδο τα ομαδικά εργαστήρια αναζήτησης εργασίας, στο Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.

“Κατάγομαι από την παιδική μου ηλικία”, Επίσκεψη/ξενάγηση της Κάρτιτας Αθήνας στην ομώνυμη έκθεση

  «ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΟΥ ΗΛΙΚΙΑ» ΕΠΙΣΚΕΨΗ/ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Η ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία & τα σύνορα με την Ευρώπη: Η αλληλεγγύη της Κάριτας σε δράση

15.3.2022 ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ: Τις πρωινές ώρες της 24ης Φεβρουαρίου 2022, η Ρωσία ανακοίνωσε εισβολή στην Ουκρανία. Μέχρι σήμερα, 15 Μαρτίου 2022, άναυδη και σοκαρισμένη, η διεθνής κοινωνία παρακολουθεί την εξέλιξη του μεγαλύτερου και γρηγορότερα εξελισσόμενου δράματος […]