9 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Δεν υπάρχει καμία απόφαση ή καν σκέψη από μέρους της Καθολικής Εκκλησίας να μεταφέρει την εορτή του Πάσχα

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δυστυχώς και πάλι μερικά ΜΜΕ της Χώρας μας παρερμηνεύουν σκέψεις, οδηγίες ή και αποφάσεις της Αγίας Έδρας, σχετικά με την τακτική που οφείλει να ακολουθήσει η Εκκλησία σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού και ιδιαίτερα για τις επερχόμενες εορτές του Πάσχα.

Ζητούμε από το αναγνωστικό κοινό και τους επισκέπτες και επισκέπτριες των διαφόρων ιστοσελίδων, πριν αποδεχτούν ως δεδομένη κάθε δημοσίευση που αφορά την Καθολική Εκκλησία, να ζητούν την επίσημη θέση της από τον επιχώριο Καθολικό Επίσκοπο ή από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος.

Βεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση ή καν σκέψη από μέρους της Καθολικής Εκκλησίας να μεταφέρει την εορτή του Πάσχα σε άλλη εποχή. Κάθε αντίθετη δημοσίευση, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, είναι αν μη τι άλλο ανακριβής.

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2020

Από το Γραφείο Τύπου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

           

Προηγούμενο Άρθρο

«Προσκυνητής πίστεως κι ελπίδας»

Επόμενο Άρθρο

Ομιλία του Σεβασμ. π.Σεβαστιανού κατά τη Θ. Λειτουργία της Τρίτης Κυριακής της Τεσσαρακοστής

You might be interested in …

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την Επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα

Με αφορμή την επίσκεψη του Επισκόπου και Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου στην Ελλάδα, ως προσκεκλημένου της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου 2021, δόθηκε Συνέντευξη Τύπου από τον Αρχιεπίσκοπο Καθολικών […]