7 Ιουλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Διαχριστιανική Συναυλία, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών

Καθεδρικός Ναός Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου Καθολικών, Αθήνα 27-1-24

Κάθε χρόνο στο τέλος Ιανουαρίου, η Εβδομάδα Προσευχής για την ενότητα των Χριστιανών αποτελεί παράδοση των Εκκλησιών και των εκκλησιαστικών κοινοτήτων, αλλά αυτό δεν είναι αυτονόητο ακριβώς επειδή η ώθηση προς διαίρεση, λαμβάνοντας υπόψη τα διεθνή πλαίσια και τις κάθε λογής συγκρούσεις, είναι τέτοια, που κάθε πρωτοβουλία προσευχής, κάθε βήμα προς την ενότητα, αποκτά μεγαλύτερη αξία.

Οι δύο εντολές της αγάπης, προς τον Θεό και προς τον πλησίον μας, που συνοψίζουν όλες τις επιλογές μας και μας προσδιορίζουν ως Χριστιανούς, επαναπροτείνονται στους τραυματισμένους καιρούς μας και αποτελούν το πιο απλό, άμεσο και δυνατό μονοπάτι που οδηγεί στην ενότητα.

Στον κατάμεστο Καθεδρικό μας Ναό, πιστοί και από τις τρεις χριστιανικές ομολογίες, προσκεκλημένοι της ποιμαντικής επιτροπής της Αρχιεπισκοπής μας, παρακολούθησαν τη Συναυλία στην οποία συμμετείχαν τρία φωνητικά σύνολα, πραγματοποιώντας ένα βήμα προς την ενότητα και έχοντας κατά νου πως η αγάπη του Χριστού και η αγάπη μεταξύ μας, οδηγεί προς το θέλημά Του.

Στην αρχή της Συναυλίας χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών π. Θεόδωρος Κοντίδης και ο αιδέσιμος κ. Γεώργιος Αδάμ, ποιμένας της Β’ Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας.

Τα φωνητικά σύνολα που συμμετείχαν ήταν:

Ο Βυζαντινός χορός αποφοίτων της Λεοντείου Σχολής Αθηνών, μελών της «Vox Fortis», υπό την διεύθυνση του κ. Βασίλη Γιώτη,

η Χορωδία της Β΄ Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του κ. Κώστα Τασχουνίδη και

το φωνητικό σύνολο Manus Apertae, υπό τη διεύθυνση του κ. Σέργιου Γιώτη.

Κάθε σύνολο έψαλλε ύμνους του ρεπερτορίου του ενώ στο τέλος όλοι μαζί ενωμένοι έψαλλαν το άσμα «Θαυμάσια Χάρη» (Amazing Grace) American Folk Hymn, με ελληνικούς στίχους του κ. Ροβέρτου Χιλλ.

Μεταξύ των ύμνων διαβάστηκαν κείμενα από την Αγία Γραφή και συγκεκριμένα τα Κορ.Α’, 1-13 και Ιωαν. 17, 20-26.

Η ποιμαντική επιτροπή της Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών ευχαριστεί θερμά τους μαέστρους των χορωδιών, τους χορωδούς και τους αναγνώστες καθώς και τον εφημέριο του καθεδρικού μας ναού π. Γεώργιο Ντάγκα για τη φιλοξενία, τη συμπαράσταση και την αμέριστη στήριξη.

Πολλοί ζήτησαν να γίνει θεσμός η Συναυλία αυτή! Με τη βοήθεια του Θεού το υποσχόμαστε!

Για την Ποιμαντική Επιτροπή
Μαρία Σικ


Προηγούμενο Άρθρο

Ep.4 Τι διακυβεύεται σήμερα; Συζητήσεις με τον σεβασμιότατο Θεόδωρο, Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών

Επόμενο Άρθρο

Έκθεση Ευχαριστιακών θαυμάτων Carlo Acutis

You might be interested in …

Αθήνα: Εορτή Νεολαίας – Λήξη του Έτους της πίστεως

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου γιόρτασε τον Προστάτη της Χριστό Βασιλέα με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου. Οι νέοι μας συμμετείχαν ενεργά στη Θεία Λειτουργία με την καλλίφωνη χορωδία, […]