5 Νοεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Είναι καθήκον των χριστιανών να κτυπήσουν τις σύγχρονες μορφές σκλαβιάς

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει στην καρδιά να αυξηθεί η συνειδητοποίηση του φαινομένου της εμπορίας των ανθρώπων, που δυστυχώς είναι τόσο διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο, και εκτιμά ότι κάνει στον τομέα αυτό το Ίδρυμα  Galileo Foundation. Χθες το πρωί σε ακρόαση στο Βατικανό  με τους διευθύνοντες   τους  ευεργέτες  του Ιδρύματος.

Ο Πάπας συνάντησε  τους διαχειριστές , που είναι μια εικοσαριά άτομα , ακριβώς την ημέρα που η Εκκλησία γιορτάζει  την Αγία  Giuseppina Bakhita, προστάτισσα των θυμάτων του ανθρώπινου εμπορίου  και αυτή , για τον Πάπα Φραγκίσκο δεν ήταν απλώς μια σύμπτωση. Το Ίδρυμα προωθεί μία ποικιλία πρωτοβουλιών  βασισμένες στο καθολικό και χριστιανικό έθος. Στοχεύει  να στηρίζει  ειδικά προγράμματα  του Αγίου Πατέρα, μέσω  της φιλανθρωπίας, με ιδιαίτερη προσοχή  στο έργο  των Ποντιφικών Ακαδημιών  για τις Επιστήμες  και των Κοινωνικών Επιστημών. Αναζητά επίσης να διευρύνει  τις οικουμενικές σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στην καθολική Εκκλησία και την Κοινωνία  των Αγγλικανών  και να στηρίξει  τις χριστιανικές κοινότητες  στους Αγίους Τόπους. 

Να φέρουμε το Ευαγγέλιο στους φτωχούς και στα θύματα του ανθρώπινου εμπορίου

Στο χαιρετισμό του, ο Πάπας  Φραγκίσκος αναγνώρισε  ιδιαίτερα τον πολύτιμο ρόλο  που ασκήθηκε  “στην προσπάθεια να γίνει γνωστός ο σωτήριος σκοπός του Ευαγγελίου στους ανθρώπους της εποχής μας, ιδιαίτερα στους πιο τραυματισμένους αδελφούς μας και αδελφές μας” και είπε:

Θ ήθελα ιδιαίτερα να υπογραμμίσω τη συμβολή σας  στην αύξηση  της συνειδητοποίησης  σε ό,τι αφορά την κατάσταση εκείνων που υποφέρουν τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, των φυλακισμένων για το έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων. Αυτό είναι ένα επείγον και ουσιαστικό  καθήκον  για τους χριστιανούς του σήμερα.

Η Giuseppina Bakhita, είναι μια αγία που γνώρισε τη σκλαβιά

Μετά τη αναφορά στην Αγία Giuseppina Bakhita που είχε προσωπική εμπειρία  της βίας και της ταπείνωσης  και παρόλα αυτά  με τη βοήθεια του Θεού  μπόρεσε “να γνωρίσει την ελευθερία και την αληθινή χαρά”.

Η αγιοσύνη της ζωής της είναι μία προτροπή όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε  με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα  τις σύγχρονες μορφές σκλαβιάς, που είναι  μια ανοικτή πληγή  στο σώμα της κοινωνίας, μια πληγή στο σώμα του Χριστού  και ένα έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας , αλλά  να μάθουμε  από το μεγάλο παράδειγμά της. Τι μας λέει:  Εκείνη  μας διδάσκει πώς να αφοσιωθούμε στους φτωχούς με αγάπη και συμπάθεια.

Έπειτα η ενθάρρυνση  να συνεχίσουμε τις δραστηριότητες του Ιδρύματος με τη στήριξη και της προσευχής, τη μεσιτεία της αγίας και της δύναμης που έρχεται από το Άγιο Πνεύμα.

+Ν/kantam.gr

 

Προηγούμενο Άρθρο

Η αλληλεγγύη των Φραγκισκανών, ελπίδα στους καταυλισμούς των προσφύγων στη Ρόδο και την Κω

Επόμενο Άρθρο

Αθήνα: Πρόσκληση προς τα ζευγάρια που έχουν προοπτική το γάμο

You might be interested in …

Το αιώνιο «γιατί» μπροστά στο δράμα του πόνου, του σεβασμ. Ιωάννη Σπιτέρη

Τον παρόντα θεολογικό «αναστοχασμό» τον έχω προσεγγίσει περισσότερο από μία φορά μέσα από αυτόν το χώρο. Επιστρέφω έχοντας υπόψη μου το αφάνταστο δράμα, τον πόνο και την οδύνη που αυτές τις ημέρες παρακολουθούμε στα τηλεοπτικά […]

Παγκόσμια Ημέρα Ιεραποστολών 2018: Μαζί με τους νέους ας φέρουμε σε όλους το Ευαγγέλιο

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΩΝ 2018 Μαζί με τους νέους ας φέρουμε σε όλους το Ευαγγέλιο Αγαπητοί νέοι, επιθυμώ να συλλογισθώ μαζί σας στην αποστολή την οποία ο Ιησούς […]

Μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας: «Να έχετε το θάρρος να είστε ευτυχισμένοι»

Ο πάπας Φραγκίσκος  λέει στους νέους να «έχουν το θάρρος να είναι ευτυχισμένοι» στο μήνυμά του για την 30ή Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας. Είναι η τελευταία Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας  σε επίπεδο εκκλησιαστικών επαρχιών πριν από την Παγκόσμια […]