20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Εκλογές στην «Κάριτας Θεσσαλονίκης»

 

Η «ΚΑΡΙΤΑΣ Θεσσαλονίκης», του ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΒΙΚΑΡΙΑΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ξεκίνησε μια νέα, πολλά υποσχόμενη προσπάθεια για ενεργοποίηση νέων μελών σε όλες τις ενορίες του ΒΙΚΑΡΙΑΤΟΥ. Μετά από ιδρυτική Γενική Συνέλευση, ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύστασης σε αναγνωρισμένο σωματείο. Έτσι, με την ανατολή του νέου έτους 2017, ξεκίνησε η «ΚΑΡΙΤΑΣ Θεσσαλονίκης» τη δραστηριότητά της με την προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου. Κλήθηκαν αρχικά, όσοι εθελοντές ενορίτες επιθυμούσαν να βοηθήσουν στη νέα αυτή προσπάθεια, να υποβάλλουν γραπτή αίτηση, που εγκρίθηκε από την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές. Η εγγραφή πενήντα (50) τακτικών μελών στην οργάνωση αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη ενώ με μεγάλη χαρά αποδειχθήκαμε επτά (7) νέα μέλη, που αποτελούν τον πυρήνα της ενοριακής ΚΑΡΙΤΑΣ του Βόλου. Για τις εκλογές υπήρχε ζωηρό ενδιαφέρον από αρκετά μέλη της οργάνωσης. Έτσι, επτά (7) μέλη δήλωσαν υποψηφιότητα για τις τέσσερις (4) θέσεις των αιρετών μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που θα εργάζονται δίπλα στους ιερείς που καταλαμβάνουν τις θέσεις των μη αιρετών μελών του νέου Δ. Σ.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσωρινή Διοικούσα επιτροπή κατόρθωσε να ολοκληρώσει μέσα σε λίγες εβδομάδες το επίπονο έργο της αναγνώρισης της «ΚΑΡΙΤΑΣ Θεσσαλονίκης» από το Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης ενώ ολοκληρώνονται επίσης και οι τελευταίες διαδικασίες απογραφής στο Ι.Κ.Α. και απόκτησης Α.Φ.Μ. Ολοκληρώθηκε επίσης και η διαδικασία προκήρυξης και επιλογής της έμμισθης θέσης Γραμματειακής Υποστήριξης του Σωματείου.

            Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 διαβάστηκε ο ετήσιος απολογισμός της «ΚΑΡΙΤΑΣ Θεσσαλονίκης» στην τελετή κοπής της Βασιλόπιτας, που έλαβε χώρα στην Ενοριακή αίθουσα στη Θεσσαλονίκη. Ολοκληρώθηκαν επίσης εκεί η διαδικασία εγγραφής νέων μελών με δικαίωμα ψήφου στις εκλογές.

Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017, σαράντα (40) μέλη της «ΚΑΡΙΤΑΣ Θεσσαλονίκης» παρέστησαν στη Θεία Ευχαριστία που τέλεσε ο Σεβ. Ιωάννης Σπιτέρης. Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιότατος εξέφρασε τη χαρά του για το νέο δυναμικό ξεκίνημα της οργάνωσης και ευχήθηκε να αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα νέα μέλη της οργάνωσης. Αναφέρθηκε στη σημασία του έργου Αγάπης και Ευσπλαχνίας της «ΚΑΡΙΤΑΣ», που αποτελεί την ουσία της Χριστιανικής Πίστης. Παρότρυνε επίσης όλα τα μέλη να δρουν πάντοτε με Αγάπη, τόσο προς τον πλησίον που βρίσκεται σε ανάγκη όσο και μεταξύ των ίδιων των μελών. Στη λήξη της Θείας Ευχαριστίας τα μέλη ευχήθηκαν στον Σεβασμιότατο για την «Οικουμενική» ονομαστική του εορτή και προσέφεραν την αγάπη τους μαζί με δώρα και ανθοδέσμη.

Ακολούθησε μια μικρή δεξίωση και κοπή της Βασιλόπιτας της «ΚΑΡΙΤΑΣ Θεσσαλονίκης» στην Ενοριακή Αίθουσα του Βικαριάτου. Στη συνέχεια ξεκίνησε η πρώτη Γενική Συνέλευση κατά την έναρξη της οποίας διαπιστώθηκε η απαρτία με την παρουσία σαράντα (40) μελών από τους εγγεγραμμένους πενήντα (50). Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε τριμελή εφορευτική επιτροπή, που προχώρησε στη συνέχεια στη διενέργεια των εκλογών.

Η εκλογική διαδικασία ανέδειξε για το Δ. Σ. τα ακόλουθα τέσσερα (4) αιρετά μέλη του νέου Δ. Σ., με τη σειρά εκλογής τους: Σους Ι. Ισσάμ, Τζώρτζεβιτς  Α . Τζώρτζ, Σιλάβου Λ. Μιράντα, Συλλάβος Ν. Λουδοβίκος. Έτσι, η σύνθεση του νέου Δ. Σ. της «ΚΑΡΙΤΑΣ Θεσσαλονίκης» είναι η ακόλουθη:

1.         Σεβ. Π. Σπιτέρης Ιωάννης, Πρόεδρος

2.         Π. Σβολίνσκι Γιάννους

3.         Π. Όβσιακ Γιώργος

4.         Π. Ιμπιαγένα Αγαπήτ

5.         Π. Περάτζι Πάολο

6.         Π. Βέρες Κρίστιαν

7.         Σους Ι. Ισσάμ,

8.         Τζώρτζεβιτς  Α . Τζώρτζ,

9.         Σιλάβου Λ. Μιράντα,

10.       Συλλάβος Ν. Λουδοβίκος

            Επίσης, για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν τα ακόλουθα μέλη:

1.         Φιορίλλο Α. Άννα

2.         Μπούστος Μ. Μαρία-Ελισάβετ 

3.         Σιλάβος Ν. Λίνος

            Ο Σεβ. Ιωάννης, κατά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης, ευχαρίστησε τα μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής και όσα μέλη βοήθησαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ανακοίνωσε ότι διορίζει ως αντιπρόεδρο της «ΚΑΡΙΤΑΣ Θεσσαλονίκης» τον αναπληρωτή βικάριο Π. Σβολίνσκι Γιάννους, ηγούμενο των πατέρων Λαζαριστών και Λειτουργό της Καβάλας, Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης. Ανακοίνωσε επίσημα και το όνομα της έμμισθης υπαλλήλου της «ΚΑΡΙΤΑΣ Θεσσαλονίκης», κας Παλαιολόγου Γιολάντας, που θα απασχοληθεί με τη γραμματειακή υποστήριξη της οργάνωσης με σύμβαση ενός έτους, με επιχορήγηση από την ΚΑΡΙΤΑΣ Η.Π.Α. (CRS). Ευχήθηκε τέλος καλή χρονιά, καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο σημαντικότατο έργο της ανανεωμένης δυναμικής οργάνωσης.

Προηγούμενο Άρθρο

Μερικές σκέψεις του Πάπα Φραγκίσκου κατά την προσευχή του Angelus

Επόμενο Άρθρο

Michel Roy: Ένα δώρο για τα γενέθλια του Πάπα Φραγκίσκου…

You might be interested in …

Οκταήµερο Γνωριµίας, Στοχασµού και Ψυχαγωγίας για ΕΦΗΒΟΥΣ Μεσογγή Κέρκυρας

   Οκταήµερο Γνωριµίας, Στοχασµού και Ψυχαγωγίας για ΕΦΗΒΟΥΣ Μεσογγή Κέρκυρας 10 έως και 17 Ιουλίου 2012 Τείνει πλέον να γίνει θεσµός το Οκταήµερο Γνωριµίας, Στοχασµού και Ψυχαγωγίας για ΕΦΗΒΟΥΣ, µε εφήβους από την Αρχιεπισκοπή Κέρκυρας […]

Εορτασμός της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012, εορτάστηκε στη Θεσσαλονίκη με κάθε επισημότητα η Αμίαντος Σύλληψις της Παναγίας, στην οποία είναι αφιερωμένος ο Καθεδρικός Καθολικός Ναός της πόλης. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, Ζακύνθου,  […]

Πανήγυρη του Αγίου Ιωσήφ στην Ξάνθη

Στις 5 το απόγευμα αυτή τη φορά, ήχησαν οι καμπάνες της Εκκλησίας του Αγίου Ιωσήφ της Ξάνθης. Μία δεύτερη θεία λειτουργία το ίδιο εικοσιτετράωρο δεν συμβαίνει κάθε μέρα. Ένα βάλσαμο στην ψυχή όλων ο νέος […]