19 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Επίσκεψη στο Γηροκομείο του Τίμιου Σταυρού

Την Τετάρτη 21 Αυγούστου μέλη της ομάδας του Κέντρου Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στην Κυψέλη επισκέφτηκαν για τρίτη φορά τις οικότροφους του γηροκομείου «Τίμιου Σταυρού» στην Αγία Παρασκευή με σκοπό οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν να τις γεμίσουν με χαρά και να περάσουν ευχάριστα τη μέρα τους.  

Μετά το αρχικό καλωσόρισμα και τη γνωριμία μαζί τους, τις προσκαλέσαμε να συμμετέχουν στο παιχνίδι «όσφρηση και μνήμη» που περιλάμβανε την αναγνώριση μιας σειράς από βότανα και μπαχαρικά, όπως δενδρολίβανο, ρίγανη, κανέλα, θυμάρι, λεβάντα, μέντα, δυόσμο και βασιλικό κ.α.  Οι ηλικιωμένες με τη βοήθεια της όσφρησης, αφής και όρασης προσπαθούσαν να αναγνωρίσουν τα οικεία για αυτές μυρωδικά και να μας πουν τις διάφορες χρήσεις τους που γνώριζαν ήδη και είχαν κάνει οι ίδιες στο παρελθόν- όπως σε φαγητά, σε αφεψήματα κτλ. Αμέσως μετά, η κάθε γυναίκα απόλαυσε την περιποίηση ενός μασάζ στα χέρια με αρωματικές κρέμες ενώ τραγουδήσαμε τραγούδια της εποχής τους, τα οποία αναγνωρίσαν οι ηλικιωμένες και συμμετείχαν ενεργά τραγουδώντας τα!

Ήταν μια ακόμα συγκινητική συνάντηση με αυτές τις γυναίκες, και σκοπεύουμε να επαναληφθεί σύντομα!

Η επίσκεψη εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Κοινωνική και Οικονομική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα» που αφορά την υποστήριξη και ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Ελβετίας.

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Πάπας αναχωρεί για Μοζαμβίκη, Μαδαγασκάρη και Μαυρίκιο, πραγματοποιώντας έτσι το 4ο Αποστολικό Ταξίδι του στην Αφρική

Επόμενο Άρθρο

Ομιλία σεβ. Σεβαστιανού κατά την χειροτονία του Διακόνου Παύλου Ιωάννη Σινιγάλια

You might be interested in …

Έκθεση Φωτογραφίας της Κάριτας Ελλάς «Η Γη που Μοιραζόμαστε»

Στον απόηχο των έντονων καιρικών φαινομένων που έχουν πλήξει την χώρα μας τα τελευταία χρόνια, η Κάριτας Ελλάς διοργάνωσε μία εκδήλωση ευαισθητοποίησης του κοινού στο πλαίσιο των εγκαινίων της Έκθεσης Φωτογραφίας «Η Γη που Μοιραζόμαστε». […]