18 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Επίσκεψη του Βασιλικού ζεύγους του Βελγίου στο κέντρο ένταξης ADAMA της Κάριτας Ελλάς

Το κέντρο ένταξης ADAMA της Κάριτας Ελλάς επισκέφτηκε το Βασιλικό ζεύγος του Βελγίου την Τρίτη 3 Μαΐου 2022. Εκεί τους υποδέχτηκαν, μεταξύ άλλων, η διευθύντρια της Κάριτας Ελλάς Μαρία Αλβέρτη και η επικεφαλής των προγραμμάτων της Catholic Relief Services Joanna Parsley.

Ο Βασιλιάς Φίλιππος και η Βασίλισσα Ματθίλδη περιηγήθηκαν στους χώρους του κέντρου ένταξης και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του από τους υπεύθυνους του προγράμματος. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τρεις γυναίκες από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό που κατάφεραν να βρουν εργασία μέσω του προγράμματος ADAMA.

Από την επίσκεψη του Βασιλικού ζεύγους στο ADAMA.                             photo credits: UNHCR/Socrates Baltagiannis
Από αριστερά: Υπουργός – Πρόεδρος της Κυβέρνησης της Ομοσπονδίας Βαλονίας – Βρυξελλών Pierre-Yves Jeholet, Υπουργός – Πρόεδρος της Κυβέρνησης της Περιφέρειας Βρυξελλών-Πρωτευούσης Rudi Vernoort, Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης Βασιλιάς των Βέλγων Φίλιππος, Βασίλισσα των Βέλγων Ματθίλδη, Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, Αναπληρώτρια Πρωθυπουργός του Βελγίου Petra de Sutter, Αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Maria Clara Martin, Διευθύντρια της Κάριτας Ελλάς Μαρία Αλβέρτη, Επικεφαλής Προγραμμάτων της CRS Joanna Parsley.

Το κέντρο λειτουργεί στο πλαίσιο ενός Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί από την Ύπατη Αρμοστεία και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στη βάση των προτεραιοτήτων που θέτει η Εθνική Στρατηγική της Ελλάδας για την ένταξη. Σκοπός του προγράμματος είναι οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα να λαμβάνουν υποστήριξη για την ένταξη τους στην ελληνική αγορά εργασίας (δημιουργία βιογραφικών, προετοιμασία για συνέντευξη, ενημέρωση για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις ως εργαζόμενοι κ.α.). Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα σε ευάλωτα άτομα που είναι άστεγα ή άτομα με αναπηρία να αποκτήσουν πρόσβαση σε βασικές κοινωνικές υπηρεσίες.

*Από αριστερά: Υπουργός – Πρόεδρος της Κυβέρνησης της Ομοσπονδίας Βαλονίας – Βρυξελλών Pierre-Yves Jeholet, Υπουργός – Πρόεδρος της Κυβέρνησης της Περιφέρειας Βρυξελλών-Πρωτευούσης Rudi Vernoort, Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης Βασιλιάς των Βέλγων Φίλιππος, Βασίλισσα των Βέλγων Ματθίλδη, Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, Αναπληρώτρια Πρωθυπουργός του Βελγίου Petra de Sutter, Αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Maria Clara Martin, Διευθύντρια της Κάριτας Ελλάς Μαρία Αλβέρτη, Επικεφαλής Προγραμμάτων της CRS Joanna Parsley.

caritashellas

Προηγούμενο Άρθρο

Ανακοινωθέν για την ολοκλήρωση των εργασιών της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

Επόμενο Άρθρο

Έκθεση για το κλίμα το 2021,  ανησυχητικό ρεκόρ θερμοκρασίας

You might be interested in …

Συνάντηση γνωριμίας Κάριτας Αθήνας και Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου

Συνάντηση  γνωριμίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαΐου μεταξύ   ανωτέρων  στελεχών  του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και  εκπροσώπων της Κάριτας Αθήνας,  μετά από πρόσκληση των πρώτων. Σκοπός της συναντήσεως ήταν η παρουσίαση του πολύπλευρου έργου […]

Συνάντηση του Δ.Σ. της Κάριτας Αθήνας με το Συμβούλιο των Εκκλησιών της Ολλανδίας

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κάριτας Αθήνας είχε το Συμβούλιο των Εκκλησιών της Ολλανδίας (Council of Churches in the Netherlands) με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη χώρα μας που είχε ως θέμα τον […]