18 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Επίσκεψη του σεβ. Σεβαστιανού στην Κάριτας Αθήνας Προσφυγικό Έργο

 

ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΕΡΓΟ         CARITAS ATHENS  REFUGEE PROGRAMME

                                                                                                                                                       

Τη Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015, ο σεβ. π. Σεβαστιανός,  Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών Αθήνας και Πρόεδρος της Κάριτας Αθήνας, επισκέφθηκε το Κέντρο μας, Καποδιστρίου 52 στην Πλ. Βάθη, συνοδευόμενος από τον π. Ανδρέα Βουτσίνο, Αντιπρόεδρο και Διευθυντή της Κάριτας Αθήνας. Τον Σεβασμιότατο υποδέχθηκε ο Πρόεδρος  και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.

 

 

Προσηνής και ευχάριστος ο Αρχιεπίσκοπος είχε έναν καλό λόγο για όλους, προσωπικό, εθελοντές και επωφελούμενους και παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του παρέμεινε αρκετή ώρα στο Κέντρο, όπου και περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους, ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας και τις ανάγκες και συνομίλησε με επωφελούμενους.            

Στην τραπεζαρία, την ώρα του συσσιτίου, άκουσε με αγάπη και συγκίνηση τις ιστορίες και δραματικές περιπέτειες πολλών προσφύγων που ξαφνιάστηκαν πολύ ευχάριστα από την παρουσία του, τη ζεστασιά των λόγων του  και  το πραγματικό του ενδιαφέρον.

Επισκέφθηκε στη συνέχεια το τμήμα της διανομής των ρούχων και τους άλλους χώρους καθώς και το χώρο απασχόλησης παιδιών, όπου οι αναρτημένες στον τοίχο ζωγραφιές των παιδιών και το χαρούμενο περιβάλλον τον εντυπωσίασαν, όπως και η γνωριμία του με τους ενήλικες μαθητές που παρακολουθούσαν με προσοχή το μάθημα των Αγγλικών στην αίθουσα διδασκαλίας.           

                            

Ο Σεβασμιότατος ενημερώθηκε και για όλες τις δράσεις, τακτικές και έκτακτες, και επεσήμανε τη δυσκολία που είναι ταυτόχρονα και το μεγαλείο και η σπουδαιότητα του έργου που χαρακτηρίζεται από αγάπη, αξιοπρέπεια, αλλά και διάρκεια μέσα στο χρόνο και αδιάλειπτη παρουσία.

Ευχαριστούμε το Σεβ. π. Σεβαστιανό για την επίσκεψή του και τα ενθαρρυντικά του λόγια που δίνουν σε όλους δύναμη να συνεχίσουμε τη δράση της Καθολικής Εκκλησίας στο πλευρό των συνανθρώπων μας και με χαρά θα περιμένουμε τη νέα του επίσκεψη. 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να μη σημειωθούν άλλα ναυάγια μεταναστών

Επόμενο Άρθρο

Ακόμα περισσότεροι θάνατοι μεταναστών στην Mεσόγειο

You might be interested in …

Αθήνα: Εορτή Αγίας Θηρεσίας του Βρέφους Ιησού

    Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2019 η Ενορία της Κυψέλης εόρτασε με κάθε επισημότητα την Εορτή της Αγίας Θηρεσίας του Βρέφους Ιησού, που είναι και η προστάτιδα της Ενορίας. Την ημέρα αυτή στις 6 το […]

Σεμινάριο για τον Θωμισμό και τον Παλαμισμό στο Ύστερο Βυζάντιο

Αθηνα Σεμιναριο για τον Θωμισμο και τον Παλαμισμο στο Υστερο Βυζαντιο, που διοργανωσαν οι Κοινοτητες των Δομινικανων και οι Ιησουϊτων Πατερων της Αθηνασ. Την Πέμπτη 19η Μαΐου 2011, στην βιβλιοθήκη της κοινότητας των Ιησουϊτών Πατέρων […]

Επίσημοι επισκέπτες στον Σεβ/το Αρχιεπίσκοπο των εν Αθήναις Καθολικών

    Τη Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου, στις 11 π.μ. επισκέφθηκε τον Σεβ/το ο νέος Πρέσβης της Κροατίας στην Ελλάδα εξοχώτατος κ. Ivan Velimir Starčević. Η επίσκεψη διήρκεσε περίπου μία ώρα και ήταν πολύ εγκάρδια.    […]