20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Η Κάριτας Αθήνας συμβάλλει στην ανακύκλωση

 

Στη δράση της ανακύκλωσης, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για την προστασία του περιβάλλοντος συμμετέχει ενεργά η Κάριτας Αθήνας.

Πρόσφατα, η Οργάνωση έκανε εγγραφή στο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για τη διαχείριση των Βιοαποβλήτων, καθώς όσα παράγει από το συσσίτιο (Γεύμα της Αγάπης) που προσφέρει, προορίζονται πλέον για την παραγωγή λιπάσματος!

Υπολείμματα τόσο από τις μερίδες φαγητού, όσο και από την προετοιμασία του καθημερινού γεύματος, συλλέγονται και αντί να απορρίπτονται στα σκουπίδια με προορισμό τη χωματερή, τοποθετούνται στον ειδικό ΚΑΦΕ ΚΑΔΟ Βιοαποβλήτων.

Ακόμη, η Κάριτας Αθήνας θα οργανώσει καμπάνια ενημέρωσης για την ανακύκλωση με ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση-εκπαίδευση-ευαισθητοποίηση των φιλοξενούμενων παιδιών στα καταλύματά της.

Η ευθύνη όλων, αλλά και του καθενός ξεχωριστά, απέναντι στο περιβάλλον είναι μεγάλη. Ας συμβάλλουμε όπως μπορούμε.

Προηγούμενο Άρθρο

«Ζητώ να γίνω ταπεινός;».Ομιλία σεβασμ. Σεβαστιανού στην Εορτή της Αγ. Θηρεσίας

Επόμενο Άρθρο

Παγκόσμια Ημέρα Πλήρους εξάλειψης των πυρηνικών όπλων

You might be interested in …

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανανεώνει την έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Νέα έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και για “άοκνες προσπάθειες” ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς, εκφράζοντας τη οδύνη του για τα δεινά του άμαχου πληθυσμού. Ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε […]

Η Π.Η.Ν γιορτή πίστης, αδελφοσύνης και οικολογίας. Ανταπόκριση της ελληνικής αποστολής για την 4η ημέρα

Το πρωινό της Κυριακής (30 Ιουλίου), ημέρα του Κυρίου, ήταν ένα πρωινό ξεκούρασης και προετοιμασίας για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας. Στις 11.30 το πρωί οι αποστολές των νέων από Ελλάδα, Γαλλία, Νότια Αφρική και […]