19 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα των Παιδιών θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2024

Η Παγκόσμια Ημέρα των Παιδιών, στον απόηχο της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας, θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη στις 25-26 Μαΐου 2024. Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε την ανακοίνωση, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου κατά την Θεομητορική Προσευχή Άγγελος Κυρίου ανήμερα της Πανήγυρης της Αμιάντου Συλλήψεως της Μακαρίας Αειπαρθένου Μαρίας.

Η πρωτοβουλία απαντά στο ερώτημα: Τι είδους κόσμο θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά που μεγαλώνουν τώρα; «Όπως ο Ιησούς, θέλουμε να βάλουμε τα παιδιά στο επίκεντρο και να φροντίζουμε γι’ αυτά».

Υπό την αιγίδα της Ποντιφικής Συνόδου για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση

Η εκδήλωση, η οποία θα φέρει χιλιάδες αγόρια και κορίτσια από όλο τον κόσμο στη Ρώμη, τελεί υπό την αιγίδα της Ποντιφικής Συνόδου για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση. Η Ποντιφική Σύνοδος είχε ήδη διοργανώσει τον Νοέμβριο, την εκδήλωση «Ας μάθουμε από τα παιδιά», όπου ο Πάπας Φραγκίσκος συνάντησε περίπου 7.500 παιδιά από όλο τον κόσμο στην αίθουσα Παύλος Στ΄. Μια μεγάλη συνάντηση και γιορτή η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως προοίμιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Παιδιών του 2024.

Προτάθηκε από τον 9χρονο Alessandro

Η ιδέα μιας ημέρας αφιερωμένης εξ ολοκλήρου στους μικρότερους από εμάς είχε προταθεί στον Πάπα τον Ιούλιο από ένα παιδί, τον 9χρονο Alessandro, με αφορμή το Popecast, το δεύτερο podcast που έκανε το Vatican Media με τον Πάπα Φραγκίσκο ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας στη Λισαβόνα.

«Μου αρέσει πολύ!» ήταν η αντίδραση του Πάπα αφού άκουσε το φωνητικό μήνυμα. «Μπορούμε να το διοργανώσουμε με τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Μια όμορφη ιδέα. Θα το σκεφτώ και θα δω πώς θα μπορούσε να γίνει».

Προηγούμενο Άρθρο

«Η καλύτερη συναίνεση της ανθρωπότητας»

Επόμενο Άρθρο

Πάπας Φραγκίσκος: Η αποσύνδεση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι «απαραίτητη» για τη χριστιανική ζωή

You might be interested in …

7η Ημερίδα Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού των Ελληνογαλλικών σχολείων

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στους φιλόξενους χώρους της Λεοντείου Σχολής Αθηνών η 7η Ημερίδα Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού των Ελληνογαλλικών Σχολείων, που διοργάνωσε η Γραμματεία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα (ΓΙΕΙΕ). Η Ημερίδα είχε […]

Ημερίδα: Το αίτημα της ηθικής κρίσης και η πνευματικότητα των ιησουιτών

 Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών ΕπιστημώνΚοινότητα των ΙησουιτώνΣμύρνης 27, Αθήνα / athensj@jesuites.com   Το αίτημα της ηθικής κρίσης και η πνευματικότητα των ιησουιτών Μια ημερίδα για το νόημα και την επικαιρότητα της διάκρισης   Καθώς τα σύννεφα πυκνώνουν […]

Η “Βραδιά του Ευχαριστώ” για τους εθελοντές της Κάριτας Αθήνας

  Εκατόν πενήντα εθελοντές της Κάριτας Αθήνας παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της «Βραδιάς του Ευχαριστώ», που διοργάνωσε το Διοικητικό της Συμβούλιο για τα μέλη, τους εθελοντές των ενοριακών Κάριτας και του Τομέα Προσφυγικού Έργου, ως ελάχιστο […]