17 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Θεσσαλονίκη : Χορήγηση της Πρώτης Κοινωνίας

thess_1koinonia_1
thess_1koinonia_1

Αφού ολοκλήρωσαν την κατάλληλη προετοιμασία τους, δεκαπέντε (15) παιδιά της ενορίας µας έλαβαν την Πρώτη τους Κοινωνία σε µια λαμπρή τελετή. Ο σεβ. εφημέριος π. Γιάννους στην ομιλία του τόνισε ότι ο μήνας Μάιος είναι ξεχωριστός μήνας, όχι λόγω της άνοιξης και της φυσικής ομορφιάς του, αλλά επειδή γιορτάζουμε την Παναγία µας και επειδή σ’ αυτό το μήνα κάποια παιδιά λαβαίνουν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού για πρώτη φορά, ενώ τα υπόλοιπα γιορτάζουν την λαμπρή αυτή επέτειο και θυμούνται µε πόση χαρά και λαχτάρα δέχτηκαν και αυτά το δώρο της Αγίας Ευχαριστίας.

 

Οι γονείς και ανάδοχοι των παιδιών, αφού πήραν το φως από την πασχαλινή λαμπάδα, το μετέδωσαν στα παιδιά, τα οποία διατράνωσαν στη συνέχεια την πίστη τους, διάβασαν τις δεήσεις των πιστών, προσέφεραν τα δώρα, συγκεντρώθηκαν γύρω από το Ιερό και, σχηματίζοντας µια ανθρώπινη αλυσίδα μαζί µε τους λειτουργούς, προσευχήθηκαν προς τον Πατέρα όπως το ήθελε ο Χριστός, λέγοντας το Πάτερ Ηµών.

 

thess_1koinonia_2 thess_1koinonia_3

Κορυφαία για όλους ήταν η στιγμή της Κοινωνίας: Με καταφανή συγκίνηση τα παιδιά κοινώνησαν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού και διάβασαν στη συνέχεια την δέηση ευχαριστίας. Προσέφεραν, τέλος, µια ανθοδέσμη στην Παναγία, μαζί µε την προσευχή αφιέρωσης στην Παναγία μητέρα µας.

 

Τα παιδιά προσέφεραν επίσης µια ανθοδέσμη στον πατέρα Μάρεκ που γιόρτασε την εικοστή τρίτη (23η) επέτειο της χειροτονίας του. Ο π. Μάρεκ, αφού τους ευχαρίστησε, επεσήμανε ότι σε λίγες μέρες γιορτάζει και ο εφημέριός µας π. Γιάννους την τριακοστή έβδομη (37) επέτειο της χειροτονίας του και το πλήθος των ενοριτών ξέσπασε σε δυνατό χειροκρότημα ευγνωμοσύνης για την προσφορά και των δύο αγαπητών ιερέων µας. Οι ιερείς προσέφεραν στα παιδιά αναμνηστικές εικόνες και δώρα.

 

thess_1koinonia_4 thess_1koinonia_5

Ακολούθησαν στη συνέχεια οι αναμνηστικές φωτογραφίες και η ευχαριστιακή µας σύναξη συνεχίστηκε µε µια ζεστή οικογενειακή δεξίωση στην ενοριακή µας αίθουσα.

 

Για την Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων

Σους Ισσάµ, Δρ. Πολ. Μηχ/κός

Προηγούμενο Άρθρο

Ειδήσεις από το Αποστολικό Βικαριάτο Θεσσαλονίκης

Επόμενο Άρθρο

Η Ουράνια Μητέρα μας, υπόδειγμα πίστης μας οδηγεί προς το “Έτος της Πίστης”

You might be interested in …

Πανήγυρη του Αγίου Ιωσήφ στην Αλεξανδρούπολη

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, συνδυάστηκε η Πανήγυρη του Αγίου Ιωσήφ με τις επισκέψεις του Σεβασμιοτάτου π. Ιωάννη Σπιτέρη στις εορτάζουσες καθολικές εκκλησίες της Αλεξανδρούπολης και της Ξάνθης. Αργά το μεσημέρι του Σαββάτου, 19 […]

Θεσσαλονίκη: Λήξη του κατηχητικού έτους

Πλούσια ποιμαντικών γεγονότων υπήρξε η μηνιαία επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου μας στο Αποστολικό Βικαριάτο, αφού συνδύασε το προγραμματισμένο του ταξίδι στη Θεσσαλονίκη με τρία σημαντικά γεγονότα για τη ζωή της καθολικής κοινότητας της βορείου Ελλάδας.

Δύο νέα βιβλία από τις εκδόσεις του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης

  Εκδόσεις Αποστολικού ΒικαριάτουΘεσσαλονικης  Σειρά Analecta Historica – 13 Ιωάννης Ασημάκης,Γεγονότων επίσκεψη.Μελετήματα ιστορίας Θεσσαλονίκη 2020.  284 σελ. ISBN 978-618-84248-6-9    Ενώ η βιβλιογραφία, τόσο ελληνική όσο και ξενόγλωσση, για πτυχές της ιστορικής παρουσίας της Καθολικής Εκκλησίας στον […]