17 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ινδία:Τα χριστιανικά σχολεία απεργούν για να διαμαρτυρηθούν για πράξεις βανδαλισμού

Καλκούτα (Ινδία). Τα χριστιανικά σχολεία στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης έκλεισαν στις 19 Σεπτεμβρίου για να διαμαρτυρηθούν για τις πράξεις βανδαλισμού σε χριστιανικό σχολείο κοντά στην Καλκούτα. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του Συλλόγου των χριστιανικών σχολείων, στον οποίο μετέχουν διάφοροι εκκλησιαστικοί φορείς διαφορετικών δογμάτων που διαχειρίζονται εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ινδία. Το "κλείσιμο", δήλωσαν οι Χριστιανοί, στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει αλλά και να παροτρύνει τις πολιτειακές αρχές να εξασφαλίσουν στα χριστιανικά σχολεία την απρόσκοπτη προσφορά εκπαίδευσης – διδασκαλίας, που οι μαθητές διαφορετικών θρησκειών και κοινωνικών τάξεων δικαιούνται.

Στις 12 Σεπτεμβρίου, ένας όχλος επιτέθηκε στο σχολείο θηλέων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η "Εκκλησία του Χριστού", που ιδρύθηκε πριν από 130 χρόνια, σε ένα προάστιο της Καλκούτας, κατηγορώντας την διευθύντρια για το θάνατο ενός κοριτσιού, θύμα μπούλιγκ (σχολικής βίας) μεγαλύτερων μαθητών. Το πλήθος κατέστρεψε το σχολείο, λεηλάτησε τις τάξεις καταστρέφοντας υπολογιστές και υλικά διδασκαλίας, και ανάγκασε την διευθύντρια Ελένη Sarkar να ζητήσει δημόσια συγγνώμη υποβάλλοντας την παραίτησή της. Η αστυνομία την συνέλαβε λόγω πιέσεων από εξτρεμιστές. «Η Εκκλησία της Βόρειας Ινδίας», η Αγγλικανική χριστιανική κοινότητα που διευθύνει το σχολείο, αποφάσισε να κλείσει το ίδρυμα επί του παρόντος. Εν τω μεταξύ, γονείς και μαθητές συγκεντρώθηκαν στις κλειστές πύλες του σχολείου για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο προσωπικό και να διαμαρτυρηθούν για τις πράξεις βανδαλισμού. Η Αγγλικανική χριστιανική κοινότητα (Anglican Christian community) αποφάσισε να προσφύγει στον κυβερνήτη της πολιτείας της Δυτικής Βεγγάλης, M.K. Narayanan, αποδοκιμάζοντας τον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία και οι πολιτικές αρχές χειρίστηκαν την υπόθεση.

Προηγούμενο Άρθρο

Ένας νέος τρόπος επικοινωνίας

Επόμενο Άρθρο

Συνέντευξη του πάπα Φραγκίσκου Διεθνής δημοσίευση στις 19/8/2013

You might be interested in …

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου (21.4.2021)

Βιβλιοθήκη του Αποστολικού Μεγάρου  Κατήχηση με θέμα την προσευχή – 30. Η λεκτική προσευχή  Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Η προσευχή είναι διάλογος με τον Θεό, και κάθε πλάσμα, κατά κάποιο τρόπο, «κάνει διάλογο» με […]

Ο Πάπας στο Σεράγεβο προτρέπει τους νέους να οικοδομήσουν μια πιο δίκαιη και ειρηνική κοινωνία

Ο πάπας Φραγκίσκος προέτρεψε τους νέους της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης να είναι πρωταγωνιστές στην οικοδόμηση μιας πιο δίκαιης, αξιοπρεπούς και ειρηνικής κοινωνίας στη χώρα τους. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εκδήλωσης της μονοήμερης επίσκεψής του στο Σεράγεβο, […]

Όπου οι ηλικιωμένοι δεν τιμούνται, δεν υπάρχει μέλλον για τους νέους

«Όπου οι ηλικιωμένοι δεν τιμούνται, δεν υπάρχει μέλλον για τους νέους». Αυτό ήταν το δυνατό μήνυμα που απηύθυνε ο πάπας Φραγκίσκος κατά την κατηχητική του ομιλία την Τετάρτη 4 Μαρτίου, αφιερωμένη στους ηλικιωμένους.