11 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Κάριτας Αθήνας: Εκδρομή στη λίμνη Δόξα (Ορεινή Κορινθία) για την Τρίτη Ηλικία

Εκδρομή στη λίμνη Δόξα, επίσκεψη με ξενάγηση στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας της Τράπεζας Πειραιώς και στη Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού & φαγητό στην παραδοσιακή ταβέρνα «Κάπρης» στην Αρχαία Φενεό, διοργανώνει η Κάριτας Αθήνας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Στήριξη της Τρίτης Ηλικίας», που υλοποιείται με την ευγενική δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017.

Η πρόσβαση/μεταφορά θα γίνει με δύο πούλμαν που θα εξυπηρετήσουν τις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών, εφόσον υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός ενδιαφερομένων (5 άτομα μίνιμουμ ανά ενορία).

Η περιοχή του Φενεού με τη λίμνη Δόξα είναι μια πανέμορφη περιοχή της Oρεινής Κορινθίας, που έχει χαρακτηριστεί ως «Κορινθιακή Ελβετία» για την μοναδικότητα της θέσης του. Εκτείνεται σε ένα μεγάλο τριγωνικό οροπέδιο, «στεφανωμένο» από τα πυκνά δασοβουνά της Ζήρειας και του Χελμού, περιστοιχίζεται σχεδόν κυκλικά από τα εννέα χωριά του και γειτονεύει δυτικά με το Νομό Αχαΐας και νότια με το Νομό Αρκαδίας.

Στα κρυστάλλινα νερά της τεχνητής λίμνης Δόξα καθρεφτίζονται οι πανέμορφες κορυφές των Αροανίων και της Κυλλήνης, ενώ το «Παλιομονάστηρο», που βρίσκεται στο κέντρο της, ονομάζεται το «Ποντικονήσι» της Κορινθίας.

Το μέγιστης αισθητικής και οικολογικής αξίας οροπέδιο του «κουβαλάει» μεγάλο κομμάτι της ελληνικής μυθολογίας. Εδώ βρίσκεται η λίμνη Στυμφαλία, όπου ο Ηρακλής στον έκτο άθλο του εξόντωσε με τα βέλη του τα ανθρωποφάγα πουλιά με τα χάλκινα ράμφη, νύχια και φτερά, γνωστά και ως Στυμφαλίδες όρνιθες. Στην πλαγιά ενός από τους κατάφυτους λόφους που την περιβάλλουν δεσπόζει το θεματικό Μουσείο Περιβάλλοντος της Τράπεζας Πειραιώς, που επιδιώκει την οικολογική ευαισθητοποίηση του κοινού και τη διάσωση της γνώσης για την παραδοσιακή τεχνολογία της περιοχής.

Η Στυμφαλία ανήκει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000 και αποτελεί τον νοτιότερο ορεινό υγροβιότοπο των Βαλκανίων, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο κεντρικό γραφείο της Κάριτας Αθήνας (Ομήρου 9, τηλ: 210 3626186, από τις 08.30-14.30) με καταληκτική ημερομηνία την Τρίτη 6/6/2017. 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Τιμή: 25€ το άτομο (συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά, η ξενάγηση, το φαγητό & το κρασί).

ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΝΟΡΙΑ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ.

Προηγούμενο Άρθρο

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ για την πρόσληψη από την Κάριτας Ελλάς ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Επόμενο Άρθρο

Βράβευση του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης από το Ίδρυμα Παιδαγωγικών Μελετών και Εφαρμογών

You might be interested in …

Ο Πάπας Φραγκίσκος προς τη Διεθνή Κάριτας: “Συνεχίστε να μοιράζετε την αγάπη του Θεού με φιλανθρωπία”

Ο πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τους συμμετέχοντες στη Γενική Συνέλευση της Caritas Internationalis και ευχαριστεί τη συνομοσπονδία των καθολικών οργανισμών αρωγής για τις αδιάκοπες προσπάθειές τους και τη φιλανθρωπική τους αγάπη σε όλο τον κόσμο. […]