4 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Κάριτας: Εκδρομή για τους πρόσφυγες και μετανάστες

Εκδρομή για τους πρόσφυγες και μετανάστες -ωφελούμενους των προγραμμάτων της Κάριτας Ελλάς στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης- που διαμένουν στο καμπ στο Δερβένι, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Μαΐου.

      

Οι ωφελούμενοι, συνοδευόμενοι από εργαζόμενους της Κάριτας Ελλάς, επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο Ολύνθου και ξεναγήθηκαν την αρχαία πόλη της Ολύνθου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι παραχωρήθηκε ελεύθερη είσοδος σε όλους, από την Εφορία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε στη συνέχεια επίσκεψη στο μελισσοκομείο Χουχούτας, στη Νικήτη Χαλκιδικής. Εκεί οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη διαδικασία παραγωγής της κηρήθρας και της τροφής της μέλισσας.

Δεν ήταν πάντως λίγοι οι πρόσφυγες οι οποίοι, αμέσως μετά τη δωρεάν ξενάγηση, γεύθηκαν και πήραν μαζί τους μέλι τοπικής παραγωγής.

 Η όμορφη ημέρα ολοκληρώθηκε με μία στάση στην παραλία της Νικήτης για πικ νικ. Όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την εκδρομή και από όλα όσα είδαν κι έμαθαν, και εξέφρασαν την επιθυμία για παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον.  

www.caritas.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Ομιλία σεβ. Σεβαστιανού, κατά την τελετή Χρίσματος στην Ενορία του Αγίου Παύλου Πειραιά.

Επόμενο Άρθρο

Κέρκυρα: Προσκύνημα στην Παναγία της Λούρδης, στη Μεσογγή

You might be interested in …

Συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ, για τα 40 χρόνια Προσφοράς & Αλληλεγγύης της Κάριτας Αθήνας

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία χορωδιακής μουσικής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ για τα 40 χρόνια προσφοράς και αλληλεγγύης της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης Κάριτας Αθήνας στην ελληνική κοινωνία, στην κατάμεστη αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου […]

Δέκα οργανώσεις της Κάριτας ενώνουν τις δυνάμεις τους

ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ   Τομέας ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ Δέκα οργανώσεις της Κάριτας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ενισχύσουν την ανταπόκρισή τους σε καταστάσεις  έκτακτης ανάγκης Κωνσταντινούπολη, 22-24 Οκτωβρίου 2012   Οι εθνικοί συντονιστές για την αντιμετώπιση   […]

Ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Πύλου

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 14 Ιουνίου 2023 ανοιχτά της Πύλου βυθίστηκε αλιευτικό σκάφος με εκατοντάδες μετανάστες. Το σκάφος είχε ξεκινήσει πριν λίγες μέρες από την Αίγυπτο και έκανε μια στάση στην Λιβύη (Τομπρούκ) […]