20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Κάριτας Ελλάς : Διεθνής Συνάντηση Εργασίας

ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ, ΜΚΟ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Διεθνής Συνάντηση Εργασίας»

 

Με πρωτοβουλία της Κάριτας Ελλάς, που είχε και την ευθύνη της οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2012, συνάντηση εργασίας των αντιπροσώπων όλων των τοπικών Κάριτας της χώρας μας με εκπροσώπους της Κάριτας Ευρώπης και της Κάριτας Ιταλίας, με θέμα: «Οργανωτική Ανάπτυξη της Κάριτας Ελλάς». Οι συναντήσεις εργασίας έγιναν υπό την προεδρία του π. Αντωνίου Βουτσίνου, προέδρου της Κάριτας Ελλάς, με βασικούς συντονιστές τον κ. Bart Stevens και την κ. Μiriam Pikaar από την Κάριτας Ευρώπης,  και την κ. Laura Stopponi από την Κάριτας Ιταλίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας της Κάριτας Ελλάς να ενισχύει και να αναβαθμίζει το έργο της και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, σύμφωνα  με τις σύγχρονες απαιτήσεις και τις εκάστοτε ανάγκες, αλλά, κατά κύριο λόγο, εξαιτίας της έντονης ανησυχίας για την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της που κάνει επιτακτική την ανάγκη να ζητήσουμε την πολύτιμη συνδρομή της Κάριτας Ευρώπης και των άλλων Κάριτας, όπως και  όλων των φορέων εντός και εκτός Ελλάδας.

Η εισήγηση ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, όπως και οι συζητήσεις και η ανταλλαγή απόψεων, που  έδωσαν τη δυνατότητα να ακουστούν θέσεις και προβληματισμοί, να γίνουν χρήσιμες προτάσεις και να επιβεβαιωθεί το ενδιαφέρον των άλλων Κάριτας.

Η συνάντηση έγινε στην Κηφισιά, στη Μονή των αδελφών της Παμμακαρίστου, τις οποίες και ευχαριστούμε θερμότατα για τη φιλοξενία. Επίσης, ευχαριστούμε και τον π. Γιώργο Ντάγκα για την ανεκτίμητη βοήθειά του στη διερμηνεία των ομιλιών κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Οι συμμετέχοντες έκαναν συχνά αναφορά στις παρούσες συνθήκες και την ελληνική πραγματικότητα, ενώ γενική ήταν η διαπίστωση ότι η οικονομική κρίση στη χώρα μας, με τις δυσβάσταχτες φορολογίες και τα άλλα μέτρα, έχει δυσάρεστες συνέπειες τόσο για την Καθολική Εκκλησία  γενικότερα, όσο και για τα φιλανθρωπικά ιδρύματα που στηρίζει και που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες, όχι μόνο στην ικανοποιητική  επιτέλεση του έργου τους, αλλά και στη δυνατότητα συνέχισής του.

Όλοι εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η  Καθολική Εκκλησία και όλοι γενικά οι θεσμοί που στηρίζουν το φιλανθρωπικό της έργο και ειδικά η Κάριτας θα συνεχίσουν  με τη βοήθεια του Κυρίου και της Θείας Πρόνοιας και με τη συμπαράσταση όλων να  αγωνίζονται  και να προσφέρουν στο συνάνθρωπο που δοκιμάζεται.

Στα τέλη Οκτωβρίου, σε ημερομηνίες που θα προσδιοριστούν, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα νέα συνάντηση εργασίας, συνέχεια της παρούσας, της οποίας τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά θετικά. 

Θεωρούμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουν τους δεσμούς μέσα στη μεγάλη οικογένεια της Κάριτας, διευρύνουν τους ορίζοντές μας και αναβαθμίζουν την ποιότητα του έργου μας.

Από την ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ

 

Προηγούμενο Άρθρο

Κέρκυρα : Συναυλία μνήμης για τον βομβαρδισμό της Κέρκυρας

Επόμενο Άρθρο

Conference Publique du Pere MICHEL KUBLER

You might be interested in …

Κάριτας Αθήνας: Kοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Τίμιος Σταυρός

Σε μία ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023, από εκπροσώπους της Κάριτας Αθήνας και της ενοριακής Κάριτας του Αγίου Ιωάννη Ψυχικού, η καθιερωμένη επίσκεψη για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην […]