7 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Κάριτας Ελλάς: Νέοι της Κάριτας και εθελοντισμός

Στα τέλη του 2015, μέσα από τον θεσμό των αδελφοποιήσεων, η Κάριτας Ελλάς μαζί με την Κάριτας Ιταλίας και με την ηθική και υλική υποστήριξη της  Κάριτας Reggio Calabria Bova ξεκίνησαν μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την ευαισθητοποίηση  στον εθελοντισμό των νέων.

Μέσα από αυτά τα σεμινάρια σχηματίστηκε η άτυπη εθελοντική ομάδα των Νέων της Κάριτας, («Νέοι Κάριτας in Αction») που αποτελείται από 10 νέους και νέες τεσσάρων Εκκλησιαστικών Επαρχιών (Αθήνας, Νάξου-Τήνου, Βικαριάτου Θεσσαλονίκης, Εξαρχίας Αρμενίων Καθολικών). Αυτή η  ομάδα, με πολύ ζήλο, όρεξη και χαρά, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο του 2016, συμμετείχε σε 5 τριήμερες εκπαιδευτικές συναντήσεις σε Αθήνα, Πάτρα, Σύρο και Τήνο.

Το 2017 η ομάδα πέρασε από τη θεωρία στην πράξη με διάφορες εθελοντικές δραστηριότητες σε Ελλάδα και Ιταλία, θέλοντας να πραγματώσει τη ρήση του Ευαγγελίου…  «πείνασα, και μου δώσατε να φάω δίψασα και μου δώσατε να πιω, ξένος ήμουν και με φιλοξενήσατε, γυμνός ήμουν και με ντύσατε, ασθένησα και με επισκεφθήκατε, σε φυλακή ήμουν  και ήρθατε σε μένα».

Την 1η Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε ο επιμορφωτικός κύκλος που πρόσφερε η Κάριτας Ελλάς στους νέους, δίνοντάς τους  τα κίνητρα εκείνα με τα οποία θα μπορέσουν να στελεχώσουν τις ενοριακές ή τοπικές Κάριτας στην Ελλάδα. Βασικό στοιχείο μελέτης της ομάδας ήταν ο εθελοντισμός και η συνεισφορά στο θέμα των αστέγων.

 Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στον Νέο Κόσμο, με γενικό συντονιστή τον Εμψυχωτή της Κοινότητας Στανίσλαο Στουραΐτη, ενώ συμμετείχαν η Προϊσταμένη Διοικητικών Υπηρεσιών της Κάριτας Ελλάς Λιζέττα Μηλλιάρη, η Υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής και Συνηγορίας Μαρία Κουτάτζη και νέοι από ενοριακές Κάριτας της Αθήνας, της Πάτρας, της Τήνου, της Θεσσαλονίκης και της Κάριτας Αρμενίων.

caritas.gr

 

Προηγούμενο Άρθρο

ΕΚ-875, 6 Οκτωβρίου 2017

Επόμενο Άρθρο

Κάριτας Αθήνας: Εκστρατεία προσφοράς για τους ηλικιωμένους

You might be interested in …

caritas-evl

Οι μεταναστευτικοί νόμοι πρέπει να σέβονται τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων

ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ   Οι μεταναστευτικοί νόμοι πρέπει να σέβονται τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων             Από 16 ως 18 Μαΐου 2012, οι οργανώσεις της Κάριτας των χωρών της Μεσογείου συναντήθηκαν στο […]

Κάριτας Ελλάς: Ανταπόκριση για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Η Κάριτας Ελλάς, το Ίδρυμα για το Παιδί «Παμμακάριστος» και ο «Δεσμός» ένωσαν τις δυνάμεις τους και αποστέλλουν στην περιοχή της Καρδίτσας, 21 κρεβάτια, 10 στρώματα, 14 κομοδίνα και 6 γραφεία. Ευχαριστούμε θερμά όλους για […]

Η Διεθνής Κάριτας καλωσορίζει τον 13o Πρόεδρό της, Αρχιεπίσκοπο Tarcisius Isao Kikuchi

Η 22η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Κάριτας που, από τις 11 έως 16 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, εξέλεξε τον Αρχιεπίσκοπο Tarcisius Isao Kikuchi, νέο Πρόεδρο της Διεθνούς Κάριτας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ο Αρχιεπίσκοπος […]