2 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Εργαστήρια αναζήτησης εργασίας στο Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στην Κυψέλη – Παρουσίαση από το Skywalker.gr

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου, στο Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στην Κυψέλη, ολοκληρώθηκε ακόμα ένα εργαστήριο αφιερωμένο στο ζήτημα της αναζήτησης εργασίας, όπως συμβαίνει κάθε Παρασκευή του Ιουλίου. Αυτή τη φορά, η Εργασιακή Σύμβουλος της Κάριτας Ελλάς είχε την ευκαιρία να καλέσει μια εκπρόσωπο του Skywalker.gr, της παλαιότερης και μίας από τις πιο γνωστές ιστοσελίδες αναζήτησης εργασίας στην Ελλάδα.

Τα εργαστήρια αυτά πραγματοποιούνται πιλοτικά στο νέο χώρο της Κάριτας Ελλάς στη γειτονιά της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42), κάθε Παρασκευή του Ιουλίου, μεταξύ 12.00 και 14.30. Απευθύνονται σε Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης εργασίας, που διαθέτουν μια βασική εξοικίωση με την ελληνική ή την αγγλική γλώσσα. Διερμηνεία δύναται να παρέχεται, σε γαλλικά, αραβικά ή φαρσί, σε περιπτώσεις γλωσσικής δυσκολίας, πάντα σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα του Κοινωνικού Κέντρου.

Σε αυτή τη συνάντηση, την Παρασκεύη 19 Ιουλίου, η καλεσμένη μας και Digital Marketing Specialist του Skywalker.gr, Αθανασία Τσουκαλά, πραγματοποίησε μια πιο εξειδικευμένη παρουσίαση στον τομέα της αναζήτησης αγγελιών και ευκαιριών εργασίας μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μίλησε έτσι συνοπτικά για τα διάφορα social media, τους λογαριασμούς που μπορεί ο καθένας να φτιάξει σε αυτά ως χρήστης, ενώ δόθηκε παραπάνω έμφαση στην πλατφόρμα του Linked in, εξηγώντας τη μεγάλη σημασία που έχει η διαμόρφωση ενός επαγγελματικού προφίλ στο συγκεκριμένο ιστότοπο.

Κλείνοντας τον κύκλο της αναζήτησης εργασίας για τον μήνα Ιούλιο, η εργασιακή σύμβουλος της Κάριτας Ελλάς στην Κυψέλη πραγματοποίησε, την Παρασκευή 26 Ιουλίου, μια ανακεφαλαίωση με τους συμμετέχοντες πάνω στα όσα μάθανε μέσα σε αυτόν τον μήνα γύρω από το αντικείμενο αναζήτησης εργασίας. Μερικά μόνο από τα θετικά αποτελέσματα που διακρίνουμε μέσα από αυτές τις συναντήσεις είναι το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες κατάφεραν να εξελιχθούν σε άτομα που είναι πλέον σε θέση να θέτουν συγκεκριμένους εργασιακούς στόχους, να αναζητούν στοχευμένα τα επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν και τους ταιριάζουν βάσει του προφίλ τους, να εμπεδώσουν την ομαδική δουλειά και τη συνεργασία, βοηθώντας ο ένας τον άλλο εκεί όπου συναντούσαν δυσκολία, καθώς και να μετεξελιχθούν μέσα από την προσωπική τους εντατική προσπάθεια σε ανεξάρτητους χρήστες, που αυτόνομα δύνανται πλέον να αναζητήσουν εργασία, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα για το σκοπό αυτό εργαλεία.

Στο τέλος των συναντήσεων, δόθηκε η υπόσχεση να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για Σεπτέμβρη ! !

Τα  εργαστήρια εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Κοινωνική και Οικονομική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα» που αφορά την υποστήριξη και ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Ελβετίας.

Προηγούμενο Άρθρο

Η Acs (βοήθεια στην Εκκλησία που υποφέρει) εγκαινιάζει μια νέα εκστρατεία αλληλεγγύης για τους χριστιανούς της Συρίας

Επόμενο Άρθρο

Ομιλία σεβασμιοτάτου Επισκόπου Πέτρου κατά την εορτή της ενορίας του Αγ. Ιακώβου

You might be interested in …

Ελπίδος 2030 – Ολοήμερη γιορτή για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη #Elpidos2030 #SDGS4All #FightInequalities

Μία μεγάλη γιορτή – ενεργοποίηση της πλατείας Βικτωρίας, με τη συμμετοχή και της Κάριτας Ελλάς, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 22 Απριλίου, 11:00-22:00, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

5 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, που αναφέρεται στην ηθελημένη παροχή υπηρεσιών για κάποιο κοινωφελή σκοπό, χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής και η οποία εορτάζεται στις 5 Δεκεμβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών, Αποστολικός […]