6 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Κάριτας Ελλάς, Σεισμός στο Νεπάλ: Αρκεί λίγο για να βοηθήσετε πολύ…

Κάριτας Ελλάς
Φιλανθρωπικό Σωματείο Αναγνωρισμένο, MKO
 
 

Σεισμός στο Νεπάλ

 

΄Ολοι μας πληροφορούμαστε από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (Εφημερίδες, Τηλεόραση, ΄Ιντερνετ, κλπ.) τη δυστυχία που έπληξε το Νεπάλ με ισχυρούς σεισμούς στις 26 και 27 Απριλίου.

Η Εκκλησία, μέσω των Εθνικών Κάριτας, έδειξε αμέσως και έμπρακτα τη συμπαράστασή της (βλέπε παρακάτω) για τους πληγέντες ανθρώπους αυτής της περιοχής. Η Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα δεν μπορεί να είναι απούσα και αμέτοχη.

Η Ιεραρχία μας ενέκρινε την πρόταση της Κάριτας Ελλάς να ζητήσουμε βοήθεια από τους Πιστούς μας με όποιο τρόπο οι Τοπικές Κάριτας θεωρούν τον καλύτερο (δίσκο μιας  Κυριακής, σχετική επιστολή σε κάθε Οικογένεια, κλπ.). Καταλαβαίνουμε την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον τόπο μας, λόγω της οικονομικής κρίσης. Όμως παρόμοια τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν στον πλανήτη μας, συγκινούν αλλά και ζωντανεύουν τα αισθήματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης, ώστε, έστω και από το υστέρημά μας, να απαλύνουμε τη δυστυχία που αφήνει πίσω του ένας τέτοιος καταστρεπτικός σεισμός.

Σας αποστέλλουμε  ανακοίνωση που λάβαμε από τη Διεθνή Κάριτας, υποδεικνύοντας πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε, ακόμα και με μικρό ποσό προσφοράς, και πόσες Εθνικές Κάριτας ήδη έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν το Λαό του Νεπάλ:

 

Αρκεί λίγο για να βοηθήσετε πολύ …

Μια μικρή δωρεά από 10 ως 25 ευρώ είναι αρκετή για να βοηθήσετε ολόκληρες οικογένειες να ορθοποδήσουν μετά τους τρομερούς σεισμούς που συντάραξαν το Νεπάλ στις 26 και 27 Απριλίου 2015.

Νερό – 10 €  είναι αρκετά για να παρέχουν νερό για μια οικογένεια για 1 εβδομάδα

Σκηνές – 10 € παρέχουν μια σκηνή (η οποία στεγάζει μέχρι 3 οικογένειες)

Ρύζι -10 € είναι αρκετά για 30 κιλά ρύζι (αρκετό για 1 οικογένεια για 1 μήνα)

Ξηρή τροφή (μακαρόνια ρυζιού) -25 € για 1 οικογένεια για 1 εβδομάδα

 

Οι παρακάτω οργανώσεις Κάριτας έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν το λαό του Νεπάλ, μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς:

Διεθνής, Ολλανδίας, Ιταλίας, Γαλλίας, Βελγίου, Τσεχίας, Αυστρίας, Γερμανίας, Φινλανδίας, Νορβηγίας, Αυστραλίας και Η.Π.Α. 

 

Σας γνωστοποιούμε τον Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού της ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ με προθεσμία συλλογής προσφορών μέχρι 17 Μαΐου 2015.

ALPHA BANK      ΙΒΑΝ GR4301402600260002101095826

Aιτιολογία: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΕΠΑΛ


ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ

Φιλανθρωπικό Σωματείο Αναγνωρισμένο, MKO

Καποδιστρίου 52, 104 32 Αθήνα

Τηλ. 210 52 47 879

Fax 210 52 47 990

e-mail: caritashellas@caritas.gr

skype: caritashellas.secr

Προηγούμενο Άρθρο

Η Κάριτας σε δράση στο Νεπάλ

Επόμενο Άρθρο

ΙΣΚΙΕ: Ανακοινωθέν των εργασιών της εαρινής τακτικής Συνόδου της Ιεραρχίας

You might be interested in …

Ελλάδα και Ιταλία, το ευρωπαϊκό παράδοξο, ανάμεσα στην οικονομική και προσφυγική κρίση

Διμερής συνάντηση αλληλεγγύης Αθήνα, 7 – 9 Ιουλίου 2016 «Ελλάδα και Ιταλία, το ευρωπαϊκό παράδοξο, ανάμεσα στην οικονομική και προσφυγική κρίση».  Τρία χρόνια από την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Λαμπεντούζα Η συνάντηση προωθείται από […]

Η Κάριτας Ελλάς για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία -Ενημέρωση 2

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023 – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2 – ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ Σχεδόν μια εβδομάδα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, το μέγεθος των ζημιών από τις τεράστιες ποσότητες λάσπης σε εκατοντάδες επιχειρήσεις όπως ξενοδοχεία, αυτοκίνητα, μεταφορικές […]