21 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Καρδινάλιος Παρολίν: Χρειάζονται άμεσα ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία

Τελώντας τη Θ. Λειτουργία την ημέρα μνήμης της Αγίας Ρίτας της Κάσια, ο καρδινάλιος Παρολίν, αρχιγραμματέας της Αγίας Έδρας  αναφέρθηκε στα τρέχοντα γεγονότα στην Ουκρανία, επικαλούμενος τη μεσολάβηση της αγίας για να τερματιστεί η βία.

«Από αυτή τη γη της πίστης και της ειρήνης, εδώ στην Ούμπρια, ελπίζω ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό και ότι θα μπορέσουμε επιτέλους να επιτύχουμε την πολυπόθητη ειρήνη».

Ο καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν, υπογράμμισε αυτή την επιθυμία για ειρήνη στην ομιλία του του κατά τη διάρκεια της λειτουργίας που τελέστηκε στην Κάσια της Ιταλίας για τη γιορτή της Αγίας Ρίτας της Κάσια.

Η Αγία Ρίτα της Κάσια, είπε ο καρδινάλιος Παρολίν, είναι σύμβολο της «αρετής της συγχώρεσης, της ειρήνης και της ευσπλαχνίας» και σε αυτήν αποδίδουμε φόρο τιμής και εναποθέτουμε στα χέρια της την ανθρώπινη αδυναμία μας.

Η βία δεν είναι ποτέ η απάντηση

 Στη μεσιτεία της, υπογράμμισε ο καρδινάλιος Παρολίν, «εμπιστεύομαι τις πολλές προθέσεις του Αγίου Πατέρα Φραγκίσκου, ο οποίος δεν παύει να κάνει καθημερινά τη φωνή του να ακούγεται, ώστε να σπάσει το συντομότερο δυνατό το σπιράλ του θανάτου στην Ουκρανία».

Η βία δεν είναι ποτέ η απάντηση και όπως μας διδάσκουν τα γεγονότα της ζωής της ταπεινής γυναίκας της Ροκαπορένα, εξήγησε ο καρδινάλιος Παρολίν, «δεν επιλύει ποτέ τις συγκρούσεις, αλλά μόνο αυξάνει τις δραματικές συνέπειές τους».

Καταλήγοντας, είπε, «το βιώνουμε αυτό καθημερινά και αναρωτιέμαι γιατί δεν μπορούμε να δούμε από την ιστορία και τα τρέχοντα γεγονότα ότι η χρήση βίας μόνο επιδεινώνει τα προβλήματα».

Προηγούμενο Άρθρο

Κ-311 23 Μαϊου 2022

Επόμενο Άρθρο

Βασίλισσα του Ουρανού [22.05.22]

You might be interested in …

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Σε μια περίοδο της ιστορίας στην οποία ένας άνευ προηγουμένου αριθμός ανθρώπων 65,5 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν το σπίτι τους, γινόμαστε μάρτυρες των υψηλότερων επίπεδων εκτόπισης. Μεταξύ των περίπου 22,5 εκατομμύρια […]

Ο πάπας Φραγκίσκος μίλησε με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης του από την Κούβα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες

Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης του από την Κούβα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου το απόγευμα. Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο Άγιος Πατέρας αναφέρθηκε σε […]