27 Απριλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Καρδινάλιος Pierbattista Pizzaballa: Η κατάσταση είναι αβάσταχτη

Μιλώντας σε ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Καρδινάλιος Pierbattista Pizzaballa, λέει ότι “όλοι πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να τερματιστεί αυτή η κατάσταση”.

“Πραγματικά αβάσταχτη”.

Έτσι περιέγραψε την κατάσταση στη Γάζα ο Καρδινάλιος Pierbattista Pizzaballa, ο Λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό TV2000.

“Είχαμε πάντα πολλά προβλήματα κάθε είδους”, συνέχισε, “και ακόμη και η οικονομική-χρηματοοικονομική κατάσταση ήταν πάντα πολύ εύθραυστη, αλλά ποτέ πριν δεν υπήρξε πείνα”.

“Όλοι -θρησκευτικές, πολιτικές και κοινωνικές κοινότητες”, δήλωσε ο Πατριάρχης Pizzaballa, “πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να τερματιστεί αυτή η κατάσταση”.

“Η αδυναμία των Ηνωμένων Πολιτειών”, υπογράμμισε ο Πατριάρχης, “δημιουργεί ένα μεγάλο πρόβλημα, διότι, μέχρι τώρα, πάντα υπήρχε κάποιος που έβαζε τα πράγματα σε τάξη. Τώρα δεν υπάρχει πλέον κανείς να παίξει αυτόν τον ρόλο και πρέπει να το κάνουμε μόνοι μας. Δεν ξέρω αν, πώς και πότε αυτό θα είναι εφικτό”.

Πάσχα σε καιρό πολέμου

Μιλώντας λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, ο Πατριάρχης Pizzaballa είπε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις ότι θα χορηγηθούν άδειες στους χριστιανούς που ζουν στα παλαιστινιακά εδάφη, ώστε να μπορούν να επισκέπτονται την Ιερουσαλήμ για τις Ακολουθίες.

“Θα πάρουμε τις άδειες”, είπε. “Επιμείναμε, λέγοντας ότι όπως έδωσαν άδειες στους μουσουλμάνους για το Ραμαζάνι, θα πρέπει να τις δώσουν και στους χριστιανούς για το Πάσχα. Ακόμη και αν ο αριθμός είναι μικρότερος, θα έχουμε αρκετές χιλιάδες άδειες τόσο για την Κυριακή των Βαΐων όσο και για το Πάσχα”.

“Θα είναι ένα δύσκολο Πάσχα”, κατέληξε ο καρδινάλιος Pizzaballa. “Σκέφτομαι τη μοναξιά του Ιησού στη Γεθσημανή, την οποία τώρα μοιραζόμαστε όλοι μας”.

Προηγούμενο Άρθρο

Εξόδιος Ακολουθία π. Αθανάσιου Αρμάου

Επόμενο Άρθρο

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στην Μόσχα

You might be interested in …

Ο καρδινάλιος Suharyoο της Τζακάρτα, μιλά για το ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στην Ινδονησία

Σε μια μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Vatican News, ο καρδινάλιος Ignatius Suharyo Hardjoatmodjo της Τζακάρτα, στην Ινδονησία, εξέφρασε την προσμονή του για την άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου τον Σεπτέμβριο, μίλησε για το μικρό καθολικό […]

1η Δεκεμβρίου 2009, ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ της COMECE (*) 1η Δεκεμβρίου 2009 ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ Την 1η Δεκεμβρίου τίθεται σε ισχύ η Συνθήκη της Λισαβώνας. Εκτός από την διαρρύθμιση των Θεσμών της Ενωμένης Ευρώπης, η […]

Μήνυμα του Πάπα για την Παγκόσμια Ημέρα των Φτωχών: Μην στρέφετε το βλέμμα αλλού!

Ο πάπας Φραγκίσκος στο μήνυμά του για την ετήσια Παγκόσμια Ημέρα των Φτωχών, τονίζει ότι κάθε φορά που συναντάμε έναν φτωχό άνθρωπο, δεν πρέπει να στρέφουμε το βλέμμα αλλού, γιατί αυτό θα μας εμποδίσει να […]