27 Απριλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στην Μόσχα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της Παρασκευής σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα και κάλεσε όλους να προσευχηθούν για τη «μαρτυρική Ουκρανία», καθώς η χώρα αντιμετωπίζει σφοδρό ρωσικό βομβαρδισμό κρίσιμων υποδομών της.

«Διαβεβαιώνω για τις προσευχές μου για τα θύματα της απεχθούς τρομοκρατικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στη Μόσχα».

Ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε αυτή τη διαβεβαίωση κατά την διάρκεια της θεομητορικής προσευχής Άγγελος Κυρίου, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο τέλος της λειτουργίας την Κυριακή των Βαΐων.

«Είθε ο Κύριος να τους υποδεχθεί στην ειρήνη Του και να παρηγορήσει τις οικογένειές τους», πρόσθεσε.

Ο Πάπας προσευχήθηκε να ενσταλάξει ο Θεός την ειρήνη στις καρδιές όλων των ανθρώπων.

«Είθε να μεταστρέψει τις καρδιές εκείνων που σχεδιάζουν, οργανώνουν και εκτελούν αυτές τις απάνθρωπες πράξεις, οι οποίες προσβάλλουν τον Θεό, ο οποίος μας έδωσε την εντολή: “Ου φονεύσεις”», είπε.

Επίθεση στην αίθουσα συναυλιών

Τουλάχιστον 4 ένοπλοι εισήλθαν το βράδυ της Παρασκευής στην αίθουσα συναυλιών Crocus City στη Μόσχα, άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τουλάχιστον 133 ανθρώπους και τραυμάτισαν δεκάδες άλλους.

Οι δράστες πυροδότησαν επίσης εκρηκτικούς μηχανισμούς που έβαλαν φωτιά στον χώρο και τον άφησαν ένα καμένο ερείπιο.

Μια θυγατρική οργάνωση του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, κάτι που επιβεβαιώθηκε από αξιωματούχους των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν 11 άτομα σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση, μεταξύ των οποίων και τους 4 ένοπλους.

Προσευχές για τη μαρτυρική Ουκρανία

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε επίσης για όλους όσοι υποφέρουν λόγω του πολέμου, ιδιαίτερα στη “μαρτυρική Ουκρανία”.

Όπως είπε «τόσοι πολλοί άνθρωποι είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω των έντονων επιθέσεων κατά των υποδομών, οι οποίες, εκτός από το θάνατο και την οδύνη που προκαλούν, αυξάνουν τον κίνδυνο μιας ακόμη μεγαλύτερης ανθρωπιστικής καταστροφής».

«Παρακαλώ», πρόσθεσε, «ας μην ξεχνάμε τη μαρτυρική Ουκρανία και ας σκεφτούμε επίσης τη Γάζα που υποφέρει πολύ, μαζί με άλλα μέρη που βρίσκονται σε πόλεμο».

Μεγάλη Εβδομάδα κοντά στον Κύριο

Στη συνέχεια ο Πάπας κάλεσε τους Χριστιανούς να εισέλθουν στη Μεγάλη Εβδομάδα εμπιστευόμενοι την πορεία μας προς το Πάσχα στην Υπεραγία Θεοτόκο.

«Ας μάθουμε από αυτήν να πλησιάζουμε τον Ιησού αυτές τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, ώστε να φτάσουμε στη χαρά της Ανάστασης».

Προηγούμενο Άρθρο

Καρδινάλιος Pierbattista Pizzaballa: Η κατάσταση είναι αβάσταχτη

Επόμενο Άρθρο

Επιστολή του Πάπα Φραγκίσκου προς τους Νέους

You might be interested in …

6ο Άρθρο για την Συνθετική Έκθεση της Συνόδου 2023, του σεβασμ. Σεβαστιανού

ΑΡΘΡΟ έκτο Η Συνθετική Έκθεση των εργασιών της Συνόδου των Επισκόπων (Οκτώβριος 2023) Εκκλησιακά κινήματα Πάπας και Επίσκοποι Συνιστά λοιπόν η Σύνοδος των Επισκόπων να εκτιμούμε αυτά τα χαρίσματα και να μην τα περιφρονούμε ούτε […]

Ανακοινώθηκε το θέμα της 109ης Παγκόσμιας Ημέρας Μεταναστών και Προσφύγων

Ελεύθεροι να επιλέξουν αν θα μεταναστεύσουν ή θα παραμείνουν Η 109η Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών και Προσφύγων θα εορταστεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023. Ο Άγιος Πατέρας επέλεξε ως τίτλο για το παραδοσιακό μήνυμά του, «Ελεύθεροι […]

Επίσκοποι της ΕΕ: Η άμβλωση δεν μπορεί ποτέ να αποτελέσει θεμελιώδες δικαίωμα

Ενόψει της επικείμενης ψηφοφορίας στις 11 Απριλίου στις Βρυξέλλες σχετικά με το αν θα συμπεριληφθεί το δικαίωμα στην άμβλωση στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, οι Επίσκοποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COMECE) επαναλαμβάνουν τη σθεναρή αντίθεσή […]