12 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Κλείσιμο του κατηχητικού έτους στη Θεσσαλονίκη

thess_katixitiko_1

thess_katixitiko_1

Το κατηχητικό έτος στη Θεσσαλονίκη, είχε και φέτος μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, αφού περισσότερα από πενήντα μικρά παιδιά, κάθε Σάββατο για δύο ώρες, είχαν την ευκαιρία να κατηχηθούν από τους ιερείς της Ενορίας, από τις Αδελφές της Μητέρας Τερέζας και από αρκετούς λαϊκούς κατηχητές. Να σημειωθεί πως υπεύθυνος του κατηχητικού κέντρου, μαζί με τον εφημέριο π. Γιάννους, είναι ένας λαϊκός και συγκεκριμένα ο καθηγητής κ. Σους Ισσάμ. Κάθε Σάββατο τα δύο πουλμανάκια της ενορίας γυρίζουν όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης συγκεντρώνοντας τα παιδάκια του δημοτικού και το απόγευμα αυτά του Γυμνασίου, ενώ με το πέρας της κατήχησης τα οδηγούν με ασφάλεια, πίσω στο σπίτι τους.


thess_katixitiko_2

Τα παιδιά του κατηχητικού της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, αντικατοπτρίζουν την πολυεθνική κοινότητα που διαμορφώνει τις τοπικές μας εκκλησίες στη βόρεια Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστική εικόνα αυτή που ξετυλίγεται κάθε Σάββατο στο ανακαινισμένο κατηχητικό κέντρο με τα μικρά παιδιά, κάθε εθνικότητας και χρώματος, πιασμένα χέρι χέρι να μαθαίνουν το Λόγο του Θεού. Πρόκειται για μια συγκινητική εικόνα που οφείλει να εμπνέει και τις κοινότητες των μεγάλων. Αρκετά από αυτά τα παιδάκια δεν είναι ακόμα βαπτισμένα και με την κατάλληλη κατήχηση  προετοιμάζονται τόσο για τη βάπτισή τους όσο και για τα Μυστήρια της Α’ Κοινωνίας και του Χρίσματος.

Με την ευκαιρία της τελευταίας επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος μας χορήγησε το Βάπτισμα σε κάποια από αυτά τα μικρά παιδιά κι αυτή η μυστηριακή πράξη μπροστά στα υπόλοιπα παιδιά του κατηχητικού κέντρου και των γονιών τους αποτέλεσε μία έμπρακτη κατήχηση και την ευκαιρία να καταλάβουν όλοι όσοι παρίσταντο, την σχέση των λόγων και των πράξεων των βασικών αυτών Μυστηρίων.

Ο Επίσκοπος κάθε μήνα επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη και την ημέρα του Σαββάτου τελεί την κατήχηση και τη Θεία Λειτουργία στα μικρά παιδιά με έναν τρόπο εύληπτο και απλό, ώστε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας να μπορούν να συμμετέχουν με ενδιαφέρον σ’ αυτήν την σημαντική στιγμή της χριστιανικής τους ζωής.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που αφιερώνουν χρόνο και κόπους γι’ αυτή τη διακονία, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στις άλλες κοινότητες της Β. Ελλάδας. Ο Θεός ας τους το ανταποδώσει όπως τους αξίζει. 

Προηγούμενο Άρθρο

Ανακαίνιση της μονής Φραγκισκανών Αλεξανδρούπολης

Επόμενο Άρθρο

Συνοδική Επιτροπή για την Ποιμαντική της Νεολαίας και των Κλήσεων. Διορισμός Επιτροπής “Ρίο 2013”

You might be interested in …

Προσκύνημα στην Καβάλα-Φιλίππους Ενοριτών της Θεσσαλονίκης

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ ΕΝΟΡΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 Παρουσία και του επισκόπου μας Ιωάννη, ο Καθολικός Ιερός Ναός του Αποστόλου Παύλου είχε την τιμητική του […]

Αποχαιρετισμός στον π. Ιωάννη Λούβαρη

Π. ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΟΥΒΑΡΗΣ CM 1938-2020   (από την σελίδα της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κερκύρας στο facebook)   Ύστερα από πολύμηνη δοκιμασία παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο ο λαζαριστής ιερομόναχος στη Θεσσαλονίκη π. Ιωάννης Λούβαρης. Ο […]

Η Ε.Κ.Ν.Ε Θεσσαλονίκης στην Ειδομένη

Στις 25 Οκτωβρίου και 8 Νοεμβρίου η Ε.Κ.Ν.Ε Θεσσαλονίκης μαζί με τον Πνευματικό μας Παραστάτη π. Αγαπητό και τον κ. Λούη Σιλάβο παραβρεθήκαμε στην Ειδομένη να βοηθήσουμε τους αδερφούς μας πρόσφυγες, δίνοντάς τους ρούχα, μπουφάν, […]