6 Οκτωβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Κοπή της βασιλόπιτας στον οίκο ευγηρίας «Τίμιος Σταυρός»

Μέσα σε γιορτινό κλίμα και με την παρουσία του … Άγιου Βασίλη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου η εκδήλωση για την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Κάριτας Αθήνας για τις κυρίες που φιλοξενούνται στον Οίκο Ευγηρίας «Τίμιος Σταυρός», στην Αγία Παρασκευή!

Η εορταστική ατμόσφαιρα πλαισιώθηκε με ζωντανή μουσική, τραγούδια, χορό, εδέσματα, δώρα κι άφθονο κέφι!

Παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος πρώην Αρχιεπίσκοπος των εν Αθήναις Καθολικών π. Νικόλαος Φώσκολος, ο οποίος έκοψε και την πίτα, ο Αντιπρόεδρος & Διευθυντής της Οργάνωσης π. Ιωάννης Πάτσης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κα Ελισάβετ Ιουστινιανού-Μέρριττ (Γραμματέας) και κ. Στανίσλαος Στουραΐτης (ταμίας), το πρώην μέλος του Δ.Σ. κα Μαρία Μηλιάρη, τα μέλη της Κάριτας Αθήνας κυρίες Κατιάνα και Μαρία Γιάμαν, ο κ. Νικηφόρος Φιλιππούσης (στο ρόλο του Άγιου Βασίλη), συγγενείς των φιλοξενουμένων και το προσωπικό του γηροκομείου.

Η τυχερή της νέας χρονιάς, που κέρδισε το φλουρί, παρέλαβε ένα συμβολικό δώρο, ενώ …χόρεψε στο ρυθμό γνωστών μελωδιών, τις οποίες απέδωσε ο γνωστός ερμηνευτής κ. Χρίστος Θεσσαλονικεύς με την κιθάρα του, ξεσηκώνοντας και τις υπόλοιπες κυρίες σε ενεργή συμμετοχή στην ερμηνεία των τραγουδιών!

Με αφορμή τη διοργάνωση αυτή, που αποτέλεσε ένα ευχάριστο, αν και σύντομο, διάλειμμα στις ατέλειωτες ώρες της μοναξιάς των τροφίμων, η Κάριτας Αθήνας θα ήθελε να παρακινήσει όσους έχουν ευαισθησία για την ηλικιακή αυτή ομάδα συνανθρώπων μας, χρόνο και διάθεση, να επισκέπτονται τις δύο μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων της Αρχιεπισκοπής μας («Τίμιος Σταυρός» & «Καλός Σαμαρείτης»), προσφέροντας συντροφιά στα άτομα αυτά, που τόσο έχουν ανάγκη!

Προηγούμενο Άρθρο

Ένα λογότυπο με την καρδιά της Παναγίας και το Σταυρό της ΠΗΝ

Επόμενο Άρθρο

Κέντρο Ακρόασης & Συμβουλευτικής της ενοριακής Κάριτας Αγίου Λουκά Ν. Ηρακλείου Αττικής

You might be interested in …

Ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ρόδου

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο πραγματοποίησε στις 12/02/2015 ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών Αθηνών και Αποστολικός Τοποτηρητής της Αρχιεπισκοπής Ρόδου π. Σεβαστιανός, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Αρχιεπισκοπής Ρόδου π. Λουκά. Στη συνάντηση, […]

Διεθνής Διαγωνισμός για Α.Μ.Ε.Α.

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο Πρώτος Διεθνής Γαστρονομικός Διαγωνισμός για άτομα με ειδικές ανάγκες, 12 4 το μεσημέρι, στο προαύλιο του Καθεδρικού Ναού Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου των Καθολικών […]