9 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

– Λήξη του Παύλειου Έτους στη Ρόδο

Το πρωί του Σαββάτου 20 Ιουνίου πιστοί από τις ενορίες Παναγίας της Νίκης και Αγ.Φραγκίσκου Ρόδου, με επι κεφαλής τον Σεβ/το Αρχιεπίσκοπο Νικόλαο (Αποστ. Τοποτηρητή της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Ρόδου), τον Εφημέριο και Αρχιερατικό Επίτροπο π. Λουκά και τον παρεπιδημούντα πολωνό ιερομόναχο π. Πέτρο, έκαναν προγραμματισμένο στα πλαίσια του «Παυλείου Έτους» προσκύνημα στον όρμο του Αγ.Παύλου, στη Λίνδο, εκεί όπου, κατά την παράδοση, αποβιβάσθηκε ο Απόστολος των Εθνών όταν, κατά την τρίτη περιοδεία του, πέρασε από τη Ρόδο.

rodos_1   rodos


Στο προαύλιο του Ι. Ναού Αγ.Παύλου τελέσθηκε η Ακολουθία του Θ. Λόγου και ακούστηκαν τα κείμενα από τις Πράξεις των Αποστόλων και την προς Γαλάτας Επιστολή, τα αναφερόμενα στο ταξίδι αυτό του Αποστόλου και στη ζωή του, όπως την περιγράφει ο ίδιος. Ο Σεβ/τος έκανε σχετικό κήρυγμα.

Η ατμόσφαιρα ήταν γαλήνια και κατανυκτική, και σ’ αυτό συνέβαλε και ο καιρός, καθώς επίσης το ήρεμο τοπίο κοντά στη θάλασσα. Έτσι έληξε για την καθολική Εκκλησία της Ρόδου το Παύλειο Έτος.

rodos2_1  rodos2

Οι προσκυνητές συνέχισαν κατόπιν μέχρι τον ερειπωμένο καθολικό ναό του Αγ.Μάρκου, στην περιοχή της νότιας Ρόδου και λίγο μετά το μεσημέρι επέστρεψαν στις Ενορίες τους.

rodos3

rodos3_1

rodos3_2

Προηγούμενο Άρθρο

– Η Ακολουθία του Δρόμου του Σταυρού στη Ρόδο [2009]

Επόμενο Άρθρο

1η Δεκεμβρίου 2009, ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ

You might be interested in …

– Η Ακολουθία του Δρόμου του Σταυρού στη Ρόδο [2009]

Το απόγευμα της Παρασκευής 10 Απριλίου τελέσθηκε με κατάνυξη η Ακολουθία του Δρόμου του Σταυρού στο λόφο της Φιλερήμου, όπου, ως γνωστόν, υπάρχουν ανάγλυφες οι 14 «Στάσεις» κατά μήκος του διαδρόμου που οδηγεί στο μεγάλο […]