9 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

– Η Ακολουθία του Δρόμου του Σταυρού στη Ρόδο [2009]

Το απόγευμα της Παρασκευής 10 Απριλίου τελέσθηκε με κατάνυξη η Ακολουθία του Δρόμου του Σταυρού στο λόφο της Φιλερήμου, όπου, ως γνωστόν, υπάρχουν ανάγλυφες οι 14 «Στάσεις» κατά μήκος του διαδρόμου που οδηγεί στο μεγάλο Σταυρό, ο οποίος δεσπόζει του λόφου.

RODOS_sml

Δεκάδες πιστοί, έλληνες και ξένοι, έφθασαν έξω από το Μοναστήρι της Φιλερήμου με πούλμαν, που διέθεσε η Ενορία, και με ιδιωτικά αυτοκίνητα, και συμμετείχαν ενεργά στην Ι. Ακολουθία.

RODOS_1sml

Κάτω από τη σκιά του μεγάλου Σταυρού ο Σεβ/τος Νικόλαος, Τοποτηρητής της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Ρόδου, απηύθυνε επίκαιρα λόγια προς τους πιστούς, προσκαλώντας τους να ακολουθήσουν τον Κύριο όσο πιο πιστά μπορούν κατά τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος για να αναστηθούν πνευματικά μαζί του τη Μεγάλη Κυριακή του Πάσχα. Στην Εκτενή Δέηση έγινε ειδική μνεία υπέρ των θυμάτων του προσφάτου σεισμού στην Ιταλία, καθώς και υπέρ όσων υποφέρουν σε διάφορες χώρες της γης, επειδή θέλουν να μείνουν πιστοί στον Θεό και στην Εκκλησία του.

Προηγούμενο Άρθρο

– Συνοδική Επιτροπή “Δικαιοσύνη & Ειρήνη”. Μεταναστευτικό [Δελτίο Τύπου]

Επόμενο Άρθρο

– Λήξη του Παύλειου Έτους στη Ρόδο

You might be interested in …

– Λήξη του Παύλειου Έτους στη Ρόδο

Το πρωί του Σαββάτου 20 Ιουνίου πιστοί από τις ενορίες Παναγίας της Νίκης και Αγ.Φραγκίσκου Ρόδου, με επι κεφαλής τον Σεβ/το Αρχιεπίσκοπο Νικόλαο (Αποστ. Τοποτηρητή της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Ρόδου), τον Εφημέριο και Αρχιερατικό Επίτροπο π. […]