5 Νοεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας: «Να έχετε το θάρρος να είστε ευτυχισμένοι»

Ο πάπας Φραγκίσκος  λέει στους νέους να «έχουν το θάρρος να είναι ευτυχισμένοι» στο μήνυμά του για την 30ή Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας. Είναι η τελευταία Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας  σε επίπεδο εκκλησιαστικών επαρχιών πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στην Κρακοβία της Πολωνίας, τον Ιούλιο του 2016.

Στο μήνυμά του, ο πάπας Φραγκίσκος συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους Μακαρισμούς ως οδηγό για το ταξίδι προς την Κρακοβία, εστιάζοντας στο εδάφιο: «Μακάριοι οι καθαροί στην καρδιά, γιατί αυτοί θα δουν το Θεό» (Ματθ 5: 8).

Ο πάπας Φραγκίσκος γράφει ότι την αναζήτηση της ευτυχίας την μοιράζονται οι άνθρωποι όλων των εποχών και όλων των ηλικιών. "Ο Θεός έχει βάλει στην καρδιά του κάθε ανθρώπου την ακατανίκητη επιθυμία για την ευτυχία, την ολοκλήρωση», λέει.

«Αγαπητοί νέοι και νέες, εν Χριστώ θα βρείτε την εκπλήρωση κάθε επιθυμίας σας για καλοσύνη και ευτυχία», συνεχίζει ο Άγιος Πατέρας. «Αυτός και μόνο μπορεί να ικανοποιήσει τις πιο βαθιές επιθυμίες σας, που τόσο συχνά θολώνουν  παραπλανητικές εγκόσμιες υποσχέσεις».

Ο Πάπας καλεί τους νέους να μην αφήσουν τον "πολύτιμο θησαυρό" της ικανότητας να αγαπούν και να αγαπιούνται  να απαξιωθεί, να καταστραφεί ή να χαλάσει.

«Ενθαρρύνοντάς σας  να ξαναβρείτε την ομορφιά της ανθρώπινης αποστολής  για την αγάπη, θα ήθελα επίσης να σας παροτρύνω να επαναστατήσετε ενάντια στην ευρέως διαδεδομένη τάση υποβάθμισης της αγάπης σε κάτι κοινότυπο, μειώνοντάς την στην σεξουαλική πλευρά της και μόνο, στερούμενη των βασικών χαρακτηριστικών της ομορφιάς, της κοινωνίας, της  πιστότητας και της ευθύνης», γράφει ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Αγαπητοί μου φίλοι νέοι, σε μια κουλτούρα του σχετικισμού και του εφήμερου, πολλοί κηρύττουν τη σημασία της “απόλαυσης” της στιγμής», συνεχίζει. «Λένε ότι δεν αξίζει να κάνετε μια ισόβια δέσμευση,  μια οριστική απόφαση, “παντοτινή”, γιατί δεν ξέρουμε τι θα φέρει το αύριο. Σας ζητώ, αντ' αυτού, να είστε επαναστάτες, σας ζητώ να κολυμπήσετε ενάντια στο ρεύμα,  ναι, σας ζητώ να επαναστατήσετε εναντίον αυτού του πολιτισμού που βλέπει τα πάντα ως προσωρινά και που πιστεύει ότι τελικά είστε ανίκανοι για ευθύνες, που πιστεύει ότι είστε ανίκανοι να την αληθινή αγάπη».

Ο Πάπας καλεί τους νέους να συναντήσουν τον Χριστό μέσα στις Γραφές, διαβάζοντας μια  δύο γραμμές από τα Ευαγγέλια κάθε μέρα.

«Θα ανακαλύψετε ότι ο Θεός μπορεί να είναι “ορατός” και στο πρόσωπο των αδελφών σας, ιδιαίτερα αυτών που είναι ξεχασμένοι: των φτωχών, των πεινασμένων, όσων διψούν, των ξένων, των αρρώστων, των φυλακισμένων (βλ Mt 25 : 31-46). Είχατε ποτέ αυτή την εμπειρία;», γράφει ο Πάπας.

«Αγαπητοί νέοι, προκειμένου να εισέλθουμε στη λογική της Βασιλείας των Ουρανών, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είμαστε φτωχοί με τους φτωχούς», συνεχίζει ο πάπας Φραγκίσκος. «Μια καθαρή καρδιά είναι απαραίτητη, μια καρδιά που ξέρει πώς να σκύψει και να μοιραστεί τη ζωή της με εκείνους που έχουν την περισσότερη ανάγκη».

17/02/2015 Ραδιόφωνο του Βατικανού

Προηγούμενο Άρθρο

Πώς διαβάζουμε σήμερα Θωμά Ακινάτη

Επόμενο Άρθρο

Ο Πάπας απευθύνει έκκληση για ειρήνη στη Λιβύη και στην Ουκρανία

You might be interested in …

Ο Πάπας ανακηρύσσει την Τετάρτη 2 Μαρτίου, ημέρα Προσευχής και Νηστείας για την ειρήνη στην Ουκρανία

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Ακρόασης την Τετάρτη, ο πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε θερμή έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η απειλή πολέμου έχει προκαλέσει μεγάλο πόνο στην καρδιά του. «Παρά τις διπλωματικές προσπάθειες των […]

Νέα μέλη στους οργανισμούς της Ρωμαϊκής Κουρίας

Από την Αγία Έδρα ανακοινώθηκε ότι ο πάπας Φραγκίσκος έχει συμπεριέλαβε μεταξύ των μελών των οργανισμών της Ρωμαϊκής Κουρίας τους ακόλουθους ιεράρχες που ονομάσθηκαν καρδινάλιοι στο πρόσφατο κονσιστόριο της 14ης Φεβρουαρίου 2015:

Ημερίδα για την οικογένεια, την Εκκλησία και τα Μέσα Κοινωνικής Επικοινωνίας

Αυστρία – Οκτώ ώρες ανταλλαγής απόψεων θα βιώσει η Εκκλησία της  Αυστρίας στη Βιέννη στις 20 Απριλίου, στην πρώτη εθνική ημερίδα της σχετικά με τη σχέση μεταξύ των οικογενειών, των μέσων ενημέρωσης και της Εκκλησίας. […]