19 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Νέοι μάρτυρες – Μάρτυρες της Πίστεως

Ενόψει του Ιωβηλαίου του 2025, ο πάπας Φραγκίσκος αποφασίζει να δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας στη Ποντιφική Σύνοδο για τις Αγιοκατατάξεις για να καταρτίσει έναν κατάλογο όλων των χριστιανών – όχι μόνο των καθολικών – που έχυσαν το αίμα τους για να ομολογήσουν τον Χριστό κατά το τελευταίο τέταρτο του αιώνα.

Η επιστολή του πάπα Φραγκίσκου δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, 5 Ιουλίου, και στην οποία ανακοινώνει τη σύσταση της «Επιτροπής για τους Νέους μάρτυρες – Μάρτυρες της Πίστης», ενόψει του Ιωβηλαίου του 2025.

Στόχος της ομάδας εργασίας θα είναι η κατάρτιση ενός καταλόγου όλων των χριστιανών που έχυσαν το αίμα τους για να ομολογήσουν τον Χριστό και να μαρτυρήσουν το Ευαγγέλιο. 

«Οι μάρτυρες της Εκκλησίας», γράφει ο Πάπας, «είναι μάρτυρες της ελπίδας που πηγάζει από την πίστη στον Χριστό και παρακινεί στην αληθινή ευσπλαχνία».

Η Επιτροπή θα συνεχίσει την έρευνα για τον εντοπισμό των Μαρτύρων της Πίστης σε αυτό το πρώτο τέταρτο του αιώνα και θα συνεχίσει και στο μέλλον. Το έργο αυτό ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του επετειακού έτους 2000.

«Οι μάρτυρες», συνέχισε ο Πάπας, «έχουν συνοδεύσει τη ζωή της Εκκλησίας σε κάθε εποχή και ανθίζουν ως ώριμοι και εξαίρετοι καρποί του αμπελώνα του Κυρίου» ακόμη και σήμερα… Οι μάρτυρες είναι πολυπληθέστεροι στην εποχή μας απ’ ό,τι στους πρώτους αιώνες: είναι επίσκοποι, ιερείς, μέλη της αφιερωμένης ζωής άνδρες και γυναίκες, λαϊκοί και οικογένειες, οι οποίοι στις διάφορες χώρες του κόσμου, με την προσφορά της ζωής τους, προσέφεραν την ύψιστη απόδειξη της ευσπλαχνίας».

Προηγούμενο Άρθρο

Προσωρινή παύση επισιτιστικής βοήθειας στην Αιθιοπία

Επόμενο Άρθρο

Δημοσιεύθηκε ο κατάλογος των συμμετεχόντων στη Σύνοδο του Οκτωβρίου

You might be interested in …

Πάνω από 60.000 άνθρωποι διαδηλώνουν για την ζωή

Σλοβακία. «Τέτοια μεγάλη εκδήλωση έχει να γίνει στη Σλοβακία από το Νοέμβριο του 1989, όταν οι κάτοικοι της Σλοβακίας απαίτησαν τη δημοκρατία και την πτώση του κομμουνισμού». Με αυτό τον τρόπο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, […]

Τα τρία δηλητήρια που απειλούν τη ζωή του πιστού

  «Χειρότερο από αυτήν την κρίση, είναι μόνο το δράμα να τη διανύσουμε άσκοπα, κλεισμένοι στον εαυτό μας». Την Πεντηκοστή, ο Πάπας, όπως και οι πρώτοι μαθητές, μίλησε την απλή γλώσσα των απλών ανθρώπων. Τη […]