17 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Νέος πρόεδρος της Διεθνούς Κάριτας

O Καρδινάλιος Luis Antonio Tagle της Μανίλα των Φιλιππίνων εξελέγη  νέος πρόεδρος της Διεθνούς Κάριτας, κατά την διάρκεια της 20ής Γενικής της Συνέλευσης στη Ρώμη.

Μετά την εκλογή του, ο Καρδινάλιος, μιλώντας τηλεφωνικά στους συνέδρους από περισσότερες από 130 οργανώσεις-μέλη από όλο τον κόσμο, δήλωσε: «Buona sera a tutti»! «Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Έχω περιορισμένες δυνατότητες, αλλά μαζί με όλους εσάς, με την αγάπη που ο Ιησούς δίνει μέσα στις καρδιές μας, και στο όνομα όλων των φτωχών ανθρώπων στον κόσμο, δέχομαι αυτή την εκλογή».

Και πρόσθεσε: «Ας βοηθήσουμε όλοι να ενισχύσουμε την εκκλησία των φτωχών. Έτσι η μαρτυρία μας μπορεί να μας οδηγήσει σε έναν κόσμο κατανόησης,  δικαιοσύνης, πραγματικής ελευθερίας και ειρήνης».

Ο Καρδινάλιος Tagle είναι ο πρώτος πρόεδρος της Διεθνούς Κάριτας που προέρχεται από την Ασία και διαδέχεται τον Καρδινάλιο Oscar Rodriguez Μαραντιάγκα. Ο Αλέξανδρος Bodmann από την Αυστρία εξελέγη νέος ταμίας της Caritas Internationalis.

Η 20ή Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Κάριτας ολοκληρώθηκε στις 17ης Μαΐου.

Προηγούμενο Άρθρο

Ενα Πανευρωπαϊκό Συνέδριο στην Πολωνία

Επόμενο Άρθρο

Πορτογαλία: Η οικογένεια και η ποιότητα της επικοινωνίας

You might be interested in …

«Η Κάριτας Ελλάς ευχαριστεί την Κάριτας Σύρου»

ΔΩΡΕΑ ΡΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΙΤΑΣ ΣΥΡΟΥ – Ιούλιος 2023 Για μια ακόμα φορά, η ομάδα εθελοντών της Κάριτας Σύρου οργάνωσε την περισυλλογή και αποστολή καλοκαιρινών ρούχων προς το Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο νησί […]

Κάριτας Ελλάς: Ένας χρόνος από την Καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική

  Η Κάριτας Ελλάς συνεχίζει το πρόγραμμα ανακούφισης των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου του 2018. Στόχος μας παραμένει η ενδυνάμωση της κοινότητας της περιοχής. Η Κάριτας Ελλάς η οποία φιλοξενείται στο […]