9 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο Πάπας Φραγκίσκος καλεί όλους μας σε κοινή παγκόσμια προσευχή κατά την πανήγυρη του Ευαγγελισμού

 

Ολοκληρώνοντας την προσευχή «Άγγελος του Κυρίου», χθες Κυριακή 22/3, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε όλους τους Ηγέτες των Εκκλησιών, των χριστιανικών Κοινοτήτων και τους χριστιανούς των διαφόρων Ομολογιών, να ενώσουν τη φωνή τους προς τον Ουρανό και να προσευχηθούν όλοι μαζί με το Πάτερ ημών, στις 12 η ώρα της Τετάρτης 25 Μαρτίου, πανήγυρη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου: «Στην πανδημία του ιού, θέλουμε να απαντήσουμε με την παγκοσμιότητα της προσευχής, της συμπάθειας, της τρυφερότητας», είπε ο Πάπας.

Ο εκλαμπρότατος καρδινάλιος της Γένοβας Angelo Bagnasco και πρόεδρος του CCEE (Συμβουλίου των Καθολικών ιεραρχιών Ευρώπης), αποδεχόμενος την πρόσκληση του Αγίου Πατέρα, θα μεταβεί στον καθεδρικό ναό του Αγ. Λαυρεντίου στη Γένοβα, για να υψώσει ικεσία προς τον Κύριο ώστε, δια της μεσιτείας της Αειπαρθένου Μαρίας, να ελευθερώσει την Ιταλία, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο από την πανδημία του COVID-19, για να εμπιστευθεί τους κεκοιμημένους στην Ευσπλαχνία του Θεού, να προσευχηθεί για τους αρρώστους και να επικαλεσθεί τη βοήθεια του Κυρίου για τους γιατρούς, τους νοσοκόμους, το υγειονομικό προσωπικό και τις δυνάμεις της τάξεως.

 

Η μορφή της ικεσίας είναι απλή: απαγγέλλουμε το Πάτερ ημών, 3 Χαίρε Μαρία, και ολοκληρώνουμε με την προσευχή που πρότεινε ο καρδινάλιος του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του COMECE (Συμβούλιο των Ιεραρχιών των Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης) εκλαμπρότατος Jean-Claude Hollerich:

«Επουράνιε Πατέρα, Δημιουργέ του κόσμου, παντοδύναμε και πολυεύσπλαχνε, ο οποίος από αγάπη για μας έστειλες τον Υιό Σου στον κόσμο ως ιατρό των ψυχών και των σωμάτων,

Κοίταξε τα παιδιά σου, τα οποία, κατ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή αναστάτωσης και παραζάλης, σε πολλές Χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, απευθύνονται σ’ Εσένα αναζητώντας δύναμη, σωτηρία και ανακούφιση.

Ελευθέρωσέ μας από την ασθένεια και τον φόβο, θεράπευσε τους αρρώστους μας, ενίσχυσε τους οικείους των, δώσε σοφία στους Κυβερνήτες μας, ενέργεια και ανταμοιβή στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και εθελοντές, ζωή αιώνια στους κεκοιμημένους. Μη μας εγκαταλείψεις κατ’ αυτή τη στιγμή της δοκιμασίας, αλλά ελευθέρωσέ μας από κάθε κακό.

Το ζητούμε από Σένα, οποίος με τον Υιό Σου και το Άγιο Πνεύμα ζεις και βασιλεύεις στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.

Υπεραγία Θεοτόκε, Μητέρα της υγείας και της ελπίδας, ικέτευε για μας!

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Δρόμος του Σταυρού του (2019)του Ι.Καθολικού Ναού αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Επόμενο Άρθρο

Οι εφημέριοι στις στέγες για προσευχή

You might be interested in …

Σήμερα 27 Μαρτίου στις 7μμ. ώρα Ελλάδος, ο Πάπας θα καθοδηγήσει την παγκόσμια προσευχή στην πλατεία του Αγ. Πέτρου.

Ο Σταυρωμένος που σταμάτησε την πανούκλα το έτος 1522 είναι στο Βατικανό Σήμερα 27 Μαρτίου στις  7μμ. ώρα Ελλάδος, ο Πάπας θα καθοδηγήσει την παγκόσμια προσευχή στην πλατεία του Αγ. Πέτρου.