18 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Πάπας: «Να σιγήσουν τα όπλα. Αυτοί που κάνουν πόλεμο ξεχνούν την ανθρωπότητα!»

Ο πάπας Φραγκίσκος ανανεώνει την πρόσκλησή του να οριστεί η 2α Μαρτίου ως Ημέρα Προσευχής και Νηστείας για την Ειρήνη στην Ουκρανία και καταγγέλλει τη “διαβολική και διεστραμμένη λογική των όπλων”, η οποία, όπως λέει, απέχει πολύ από το θέλημα του Θεού.

«Αυτές τις ημέρες έχουμε συγκλονιστεί από κάτι τραγικό: τον πόλεμο»!

Με αυτά τα λόγια ο πάπας Φραγκίσκος ξεκίνησε μια σειρά από εκκλήσεις: για προσευχές και εγγύτητα σε όσους υφίστανται τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, για το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων για όσους διαφεύγουν και, για πολιτικές λύσεις στις συγκρούσεις στην Ουκρανία και σε άλλα μέρη του κόσμου.

«Πολλές φορές», είπε μετά την Προσευχή Άγγελος Κυρίου την Κυριακή27 Φεβρουαρίου, «προσευχηθήκαμε να μην ακολουθηθεί αυτός ο δρόμος» και ζήτησε από τους πιστούς να συνεχίσουν να παρακαλούν τον Θεό πιο έντονα.

Τετάρτη 2 Μαρτίου: Ημέρα Προσευχής και Νηστείας για την ειρήνη

Ο Πάπας ανανέωσε την πρόσκλησή του προς όλους η Τετάρτη 2 Μαρτίου, Τετάρτη των Τεφρών στο Δυτικό Εορτολόγιο, να είναι Ημέρα Προσευχής και Νηστείας για την Ειρήνη στην Ουκρανία.

«Είναι μια ημέρα για να είμαστε κοντά στον πόνο του ουκρανικού λαού, να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε όλοι αδέλφια και να παρακαλέσουμε τον Θεό για τον τερματισμό του πολέμου».

Αυτοί που διεξάγουν πόλεμο ξεχνούν την ανθρωπότητα

Ο πάπας Φραγκίσκος συνέχισε λέγοντας ότι «Όποιος κάνει πόλεμο ξεχνά την ανθρωπότητα, δεν είναι με τον κόσμο, δεν ενδιαφέρεται για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, αλλά βάζει σε πρώτη μοίρα το συμφέρον της εξουσίας. Παραδίδεται στη διαβολική και διεστραμμένη λογική των όπλων, η οποία απέχει, όσο τίποτε άλλο, από την βούληση του Θεού», είπε.

Σημείωσε ότι, σε κάθε σύγκρουση, «οι απλοί άνθρωποι είναι τα πραγματικά θύματα που πληρώνουν την τρέλα του πολέμου» ενώ πρόσθεσε ότι η σκέψη του είναι ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους, εκείνους που αναζητούν καταφύγιο αυτή τη στιγμή, τις μητέρες που φεύγουν με τα παιδιά τους.

«Είναι αδελφοί και αδελφές για τους οποίους είναι επείγον να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι και τους οποίους πρέπει να καλωσορίσουμε, με πόνο στην καρδιά, για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία».

Μην ξεχνάτε τους πολέμους σε άλλα μέρη του κόσμου

Ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε επίσης όλους τους άνδρες και τις γυναίκες καλής θέλησης να μην ξεχνούν τους πολέμους σε άλλα μέρη του κόσμου, αναφέροντας αυτούς στην Υεμένη, τη Συρία και την Αιθιοπία.

«Επαναλαμβάνω: Είθε τα όπλα να σιγήσουν! Ο Θεός είναι με τους ειρηνοποιούς, όχι με εκείνους που χρησιμοποιούν βία!».

πηγή: vaticannews.va

Προηγούμενο Άρθρο

Πνευματική επιμόρφωση εμψυχωτών νεολαίας, Καθολικής Επισκοπής Σύρου

Επόμενο Άρθρο

Φόβος ή Εργαλειοποίηση του Θεού;

You might be interested in …

π. Λομπάρντι: Ο Πάπας δεν είπε ότι σκοπεύει να εισάγει τη χειροτονία γυναικών διακόνων

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας:«Ο Πάπας δεν είπε ότι σκοπεύει να εισάγει τηχειροτονία γυναικών διακόνων» Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, εξήγησε ότι ο πάπας Φραγκίσκος δεν […]

Επικοινωνήστε τη Χαρά του Ευαγγελίου με την μαρτυρία σας

«Έχω ετοιμάσει μια ομιλία για να σας διαβάσω … δεν είναι τόσο μεγάλη, είναι επτά σελίδες [παρόλο που ήταν τρείς] … αλλά είμαι βέβαιος ότι μετά την πρώτη, οι περισσότεροι από εσάς θα κοιμηθείτε και […]

«Εβδομάδα Ευσπλαχνίας» για τις οικογένειες

  Πολωνία – «Η φετινή Εβδομάδα Ευσπλαχνίας “Caritas για την οικογένεια”, είναι μια ευκαιρία για να προσφερθεί στις οικογένειες της Πολωνίας  υποστήριξη μέσω των προσευχών, της φιλανθρωπίας και τη βοήθειας από την ελεήμονα καρδιά», δηλώνει […]