20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Πάπας προς τους νέους: Φωνάξτε με τη ζωή σας ότι ο Χριστός ζει και βασιλεύει!

Ξεκινώντας από το 2021, ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας, σε τοπικό επίπεδο, στις τοπικές εκκλησίες θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή του Χριστού Βασιλιά. Οι Παγκόσμιες Ημέρες Νεολαίας της Επισκοπής εορτάζονται τις χρονιές που μεσολαβούν μεταξύ των μεγάλων Παγκόσμιων Συναντήσεων των Νέων για τον από κοινού εορτασμό αυτής της σπουδαίας ημέρας που είναι αφιερωμένη από την Εκκλησία σε αυτούς.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας για τη Πανήγυρη του Ιησού Χριστού, Βασιλέα του σύμπαντός, ο πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μεταφέρει τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας (WYD), σε τοπικό επίπεδο, από την Κυριακή των Βαΐων που ήταν έως τώρα το εξωτερικό, την Κυριακή του Χριστού Βασιλέα.

Ο Χριστός στο κέντρο

Ανακοινώνοντας την αλλαγή, ο Άγιος Πατέρας είπε, «Το κέντρο της γιορτής παραμένει το μυστήριο του Ιησού Χριστού, του Λυτρωτή του Ανθρώπου, όπως πάντα τόνιζε ο Άγιος Ιωάννης Παύλος Β ‘, εμπνευστής και προστάτης της ΠΗΝ».

Οι τοπικές Εκκλησίες γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Νεότητας στα χρόνια που μεσολαβούν μεταξύ του μεγάλου διηπειρωτικού εορτασμού της ΠΗΝ, η οποία πραγματοποιείται κάθε 2-3 χρόνια σε μια χώρα που επιλέγεται από τον Πάπα. Η πιο πρόσφατη διεθνής ΠΗΝ πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Παναμά το 2019, ενώ η επόμενη, της Λισαβόνας, είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το 2022. Ωστόσο, η ΠΗΝ της Λισαβόνας μεταφέρθηκε για το 2023 λόγω της πανδημίας.

Φωνάζω ότι βασιλεύει ο Χριστός

Η ανακοίνωση της αλλαγής ημερομηνίας έγινε πριν από την τελετή της παράδοσης-παραλαβής του Σταυρού της ΠΗΝ και της εικόνας της Παναγίας Salus Populi Romani, σύμβολα των Παγκόσμιων Ημέρων Νεότητας. Την Κυριακή, αντιπροσωπεία νέων από τον Παναμά παρέδωσε τον Σταυρό και την Εικόνα στους ομολόγους τους από τη Λισαβόνα, σε  μια τελετή που ο πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε «σημαντική».

Στα σχόλιά του πριν από το τελετουργικό παράδοσης του Σταυρού και της Εικόνας, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε: «Αγαπητοί νέοι, φωνάξτε με τη ζωή σας ότι ο Χριστός ζει και βασιλεύει», ενώ υπενθύμισε τα λόγια του Χριστού από το Ευαγγέλιο: «Εάν μείνετε σιωπηλοί, τότε θα φωνάξουν οι πέτρες!»

  • Add to Phrasebook
     
    • No word lists for Greek → Greek…
       
    • Create a new word list…
  • Copy
Προηγούμενο Άρθρο

Η Αγία Έδρα καταδικάζει τον λαϊκισμό και τη βία κατά των θρησκειών

Επόμενο Άρθρο

«Η Ιστορική Εξέλιξη του Παπικού Πρωτείου στην Ανατολή και στη Δύση» του σεβ. Ιωάννη Σπιτέρη

You might be interested in …

Μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου για τον εορτασμό της 51ης Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης (1η Ιανουαρίου 2018)

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 51ΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ (1η Ιανουαρίου 2018)   Μετανάστες και πρόσφυγες, άνδρες και γυναίκες σε αναζήτηση της ειρήνης  

Ένας νέος τρόπος επικοινωνίας

“Πάνω από 9.300.000 τον ακολουθούν στο twitter, και χάρη στα retweets, τουλάχιστον σε 60 εκατομμύρια ανθρώπους στα έξυπνα κινητά και στις ταμπλέτες τους φτάνουν τα tweets του Αγίου Πατέρα. Επίσης, 10.260.000 άτομα κάθε μήνα επισκέπτονται […]

Αδιανόητη η κόλαση που βιώνουν οι μετανάστες στα στρατόπεδα κράτησης

    Στις 8 Ιουλίου, πριν από επτά χρόνια, ο πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε την ιστορική επίσκεψή του στη Λαμπεντούσα. Κατά τη Θεία Λειτουργία, με αφορμή την επέτειο αυτή, ο Πάπας υπογραμμίζει ότι έχουμε μια «αποσταγμένη» […]