Την Παρασκευή 14 Ιουνίου (λόγω του ότι στις 13 ήταν η εορτή της Αναλήψεως) τελέστηκε Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπό μας π. Νικόλαο, μαζί τους συλλειτούργησε ο Γενικός Βικάριος της Αρχιεπισκοπής Παν/τατος π. Ρόκκος Ψάλτης, ο εφημέριος του Ενοριακού ναού του Αγίου Νικολάου της Χώρας Τήνου, ο Φραγκισκανός Ιερομόναχος π. Αντώνιος Ρουγγέρης.
Οι ευλαβείς του Αγίου κατέκλεισαν το Ναό, καθώς και το Πνευματικό Κέντρο και τον προαύλιο χώρο. Ήταν μία παρουσία εντυπωσιακή από Καθολικούς και Ορθοδόξους ευλαβείς του Αγίου που με την παρουσία τους δήλωναν και τη χαρά τους για την ανακαίνιση του ναού η οποία και απέσπασε θετικότατα σχόλια.
Μετά τη θεία Λειτουργία προσφέρθηκαν σε όλους οι ευλογημένοι άρτοι, μία εικόνα του Αγίου και ένα λιτό κέρασμα.
Η ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ
Η Καθολική κοινότητα της Πάρου και φέτος γιόρτασε τη γιορτή του Αγίου Αντωνίου μέσα σε χαρμόσυνη ατμόσφαιρα.
Την Κυριακή 16 Ιουνίου ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος πήγε στην Πάρο και τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία συλλειτούργησε ο εφημέριος π. Ριχάρδος και ένας άλλος Πολωνός ιερέας ο π. Σιτζισμόνδος, ο οποίο έφθασε στην τοπική μας Εκκλησία για λίγη ξεκούραση.
Η νεολαία μαζί με παιδιά μικρότερης ηλικίας κατάφεραν να ανταποκριθούν στις οδηγίες που είχαν λάβει από τον εφημέριό τους και να βοηθήσουν τόσο στην υπηρεσία γύρω από την Αγία Τράπεζα όσο στην ανάγνωση των Αναγνωσμάτων και στην αναγγελία των δεήσεων των πιστών αλλά και να ψάλουν με οδηγό το ειδικό φυλλάδιο που είχε ετοιμάσει ο π. Ριχάρδος για την ημέρα αυτή.
Ευχόμαστε να συνεχιστούν οι προσπάθειες, ώστε κάθε φορά που τελείται η Θεία Λειτουργία να είναι μια ευκαιρία για την τροφοδοσία και ενδυνάμωση της πίστης όλων των μελών και της ενοριακής μας αυτής κοινότητας, ιδιαίτερα κατά το έτος αυτό της πίστεως.
Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε στην εκκλησία για τα χαρίσματα του Αγίου Αντωνίου και ιδιαίτερα για την ακούραστη και άφθαρτη γλώσσα του, της οποίας φέτος εορτάζεται η 750η επέτειος από την εύρεσή της.
Με την ευκαιρία αυτού του γεγονότος έκανε μία σύγκριση μεταξύ της γλώσσας του Αγίου και τη δική μας γλώσσα που συχνά χρησιμοποιείται όχι για να ευλογήσει το Θεό αλλά δυστυχώς και για να βλασφημήσει. Η δική μας γλώσσα, πολλές φορές αποδεικνύεται μη εμποτισμένη στην πίστη και στην αγάπη και έτοιμη όχι να ευλογεί αλλά και να κακολογεί. Με ευκολία να κρίνει και να κατακρίνει με αποτέλεσμα να βλάπτει και να προσβάλει τη ζωή των άλλων και να μειώνει το κύρος της ίδιας της Εκκλησίας.
Σήμερα που η Εκκλησία μελετά τρόπους ενός νέου ευαγγελισμού, η γλώσσα κάθε χριστιανού, είπε ο Αρχιεπίσκοπος, πρέπει να τεθεί στην υπηρεσία του λόγου του Θεού. Να γίνουμε απόστολοι και κήρυκες της αγάπης και να χρησιμοποιούμε τη γλώσσα μας για να ευλογούμε το Θεό και τους ανθρώπους. Για να γίνει αυτό πρέπει η γλώσσα μας να παίρνει εντολές όχι από το νου μας αλλά από την καρδιά μας. Η καρδιά μας είναι πλασμένη κατ’ εικόνα του Θεού για να αγαπά. Να αγαπά ιδιαίτερα τους πιο μικρούς, τους ανήμπορους και τους φτωχούς. Είναι αυτό που συχνά μας υπενθυμίζει και μας αποδεικνύει με ζωή του ο Άγιος Πατέρας, ο Πάπας Φραγκίσκος
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τον εφημέριο και τους ενορίτες της Πάρου διότι, παρά την πολυεθνική προέλευσή τους, κατάφεραν τον τελευταίο καιρό να μετατρέψουν την ενορία τους σε μια ζωντανή ενοριακή κοινότητα. Η ενοριακή κοινότητα της Πάρου είναι διεθνής και αποτελείται από Έλληνες, Πολωνούς, Άγγλους, Αλβανούς, Ιταλούς και Γάλλους. Όμως, με τη βοήθεια των λειτουργικών βοηθημάτων που χρησιμοποιεί κάθε πιστός μπορούν όλοι να συμμετάσχουν ενεργά στη Θεία Λειτουργία η οποία τελείται στην ελληνική γλώσσα.