10 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος για εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα

Ο πάπας Φραγκίσκος εισήχθη στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης, όπου θα υποβληθεί σε εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα το απόγευμα της Τετάρτης. Αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για μερικές ημέρες ώστε να μπορέσει να αναρρώσει πλήρως.

Μετά το τέλος της Γενικής Ακρόασης το πρωί της Τετάρτης ο πάπας Φραγκίσκος εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Α. Τζεμέλι της Ρώμης, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση νωρίς το απόγευμα.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας αναφέρει ότι ο Άγιος Πατέρας «θα υποβληθεί σε λαπαροτομία και χειρουργική επέμβαση στο κοιλιακό τοίχωμα υπό γενική αναισθησία».

«Η χειρουργική επέμβαση, η οποία αποφασίστηκε τις τελευταίες ημέρες από την ιατρική ομάδα που φροντίζει τον Άγιο Πατέρα, κατέστη αναγκαία λόγω μιας λαπαροκήλης (κήλης) που προκαλεί υποτροπιάζοντα, επώδυνα και επιδεινούμενα υποογκώδη σύνδρομα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Γραφείο Τύπου προσθέτει ότι ο Πάπας θα παραμείνει στο νοσοκομείο για κάποιες ημέρες «ώστε να καταστεί δυνατή η φυσιολογική μετεγχειρητική του πορεία και η πλήρης του αποκατάσταση».
Η εισαγωγή του Πάπα στο νοσοκομείο ακολουθεί επίσκεψη και διαβούλευση με τους γιατρούς στο ίδιο νοσοκομείο το απόγευμα της Τρίτης.

Νοσηλεία στο νοσοκομείο τον περασμένο Μάρτιο

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο πάπας Φραγκίσκος εισάγεται στο νοσοκομείο Τζεμέλι. Ο Πάπας είχε περάσει τέσσερις ημέρες εκεί, τον Μάρτιο, όταν νοσηλεύτηκε για βρογχίτιδα που του είχε προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα. Βγήκε την 1η Απριλίου, μετά από ταχεία και θετική ανάρρωση.

Χειρουργική επέμβαση το 2021

Στις 4 Ιουλίου 2021, ο Πάπας είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα για συμπτωματική εκκολπωματική στένωση του παχέος εντέρου. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε υπό γενική αναισθησία (η οποία, όπως αποκάλυψε ο Πάπας, του είχε προκαλέσει κάποια δυσφορία) σε μια συνολικά καλή εικόνα υγείας για τον 84χρονο τότε Ποντίφικα.

Πηγή: vaticannews.va

Προηγούμενο Άρθρο

Άγγελος Κυρίου, 4 Ιουνίου 2023

Επόμενο Άρθρο

Το αγαπημένο Αββαείο της Γαλλίας Mont-Saint-Michel, συμπλήρωσε 1000 χρόνια ύπαρξης

You might be interested in …

Πορτογαλία: Η οικογένεια και η ποιότητα της επικοινωνίας

Πορτογαλία – Παρουσιάζοντας το μήνυμα του Πάπα για την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικών Επικοινωνιών ο Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής της Ι. Συνόδου της Πορτογαλίας για τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά, δήλωσε ότι «η οικογένεια αποτελεί […]

Ο Πάπας ανακηρύσσει την Τετάρτη 2 Μαρτίου, ημέρα Προσευχής και Νηστείας για την ειρήνη στην Ουκρανία

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Ακρόασης την Τετάρτη, ο πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε θερμή έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η απειλή πολέμου έχει προκαλέσει μεγάλο πόνο στην καρδιά του. «Παρά τις διπλωματικές προσπάθειες των […]

Ένα δώρο για όλη την ανθρωπότητα

Ένα δώρο για όλη την ανθρωπότητα Δήλωση της επιτροπής Δικαιοσύνη και Ειρήνη Ευρώπης με την ευκαιρία της 70ής επετείου της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων   Πριν από 70 χρόνια, στις 10 Δεκεμβρίου 1948 στο […]