14 Μαΐου 2025
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Συνάντηση της Καθολικής Νεολαίας της Γερμανίας

Γερμανία – Η Ένωση της Καθολικής Νεολαίας της Γερμανίας (BDKJ) θα πραγματοποιήσει την Γενική Συνέλευσή της στο κάστρο του Burg Rothenfelsam Main, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Άνω Φραγκονίας της Βαυαρίας, στην Γερμανία. 100 αντιπρόσωποι των 660.000 μελών από τις 17 καθολικές οργανώσεις που απαρτίζουν την BDKJ θα συναντηθούν στο αρχαίο κάστρο Rothenfels (σήμερα Κέντρο Νεολαίας) από την Πέμπτη, 16 Απριλίου έως την Κυριακή 19 Απριλίου.

Οι εργασίες θα επικεντρωθούν σε τρεις κύριους τομείς: την κατάσταση των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο στη Γερμανία, τις τρέχουσες ομοσπονδιακές και τοπικές πολιτικές για τα παιδιά και τους νέους και την ανάλυση της «θεολογίας των ενώσεων», και το καθεστώς της Ένωσης Καθολικής Νεολαίας Γερμανίας. Η συζήτηση των πολιτικών για την υποδοχή και τη βοήθεια των προσφύγων είναι πολύ επίκαιρη στη Γερμανία και αποτελεί ένα από τα κύρια πεδία δράσης για την Ένωση της Καθολικής Νεολαίας. Η «θεολογική συζήτηση» αποτελεί και αυτή ένα σημαντικό θέμα για την ΕΚΝΓ προκειμένου να κατανοήσουν πώς οι θρησκευτικές οργανώσεις και άλλοι φορείς μπορούν να ζήσουν την αποστολή τους σήμερα.

Η Συνέλευση θα εκλέξει τη νέα Εθνική Επιτροπή: ο σημερινός πρόεδρός της, π. Simon Rapp, παραιτείται μετά από έξι έτη υπηρεσίας και είναι πιθανό να τον διαδεχθεί ο π. Dirk Bingen, ο οποίος είναι σήμερα υπεύθυνος για  την Επισκοπή της Κολωνίας.

Προηγούμενο Άρθρο

Νέα μέλη στους οργανισμούς της Ρωμαϊκής Κουρίας

Επόμενο Άρθρο

CCEE: Λοτζ, Συνάντηση για το ποιμαντικό έργο στο Πανεπιστήμιο στην Ευρώπη

You might be interested in …

2.500 παιδιά μετανάστες θα πεθάνουν εκτός αν η Ε.Ε. αναλάβει δράση

Η οργάνωση «Σώστε τα Παιδιά» προβλέπει ότι 2.500 παιδιά θα πεθάνουν φέτος στην περιοχή της Μεσογείου, εκτός και εάν η Ευρώπη ενεργήσει για να σώσει ζωές. Ο αριθμός αυτός είναι αποτέλεσμα προβολής με βάση τις […]

Ο Πάπας καλεί μια «μοναχική», «εγωκεντρική» Ευρώπη να ανακτήσει την ψυχή της

Ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε την «καταβεβλημένη» και «μοναχική» Ευρώπη να ανακτήσει το ρόλο της ως παγκόσμιου πρωταγωνιστή, την ταυτότητά της ως υπερασπιστή της υπερβατικής αξιοπρέπειας του ανθρώπου, των φτωχών, του μετανάστη, των διωκόμενων, των ηλικιωμένων […]