4 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Συνέδριο Επικοινωνίας της Κάριτας Ευρώπης

Έπειτα από 2 χρόνια διαδικτυακών συναντήσεων πραγματοποιήθηκε δια ζώσης το ετήσιο Συνέδριο Επικοινωνίας της Κάριτας Ευρώπης. Η Κάριτας Πορτογαλίας φιλοξένησε στη Λισαβόνα τους 37 υπεύθυνους επικοινωνίας από 26 Κάριτας της Ευρώπης. Κύριο αντικείμενο των εργασιών του συνεδρίου της Κάριτας Ευρώπης ήταν η ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ των εθνικών Κάριτας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και ο καλύτερος συντονισμός των ενεργειών που χρειάζονται για την προβολή ιστοριών, φωτογραφιών και άλλου επικοινωνιακού υλικού. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν: ο πόλεμος στην Ουκρανία και η κατάσταση στη χώρα, οι πλημμύρες στην Ευρώπη, οι κανόνες ηθικής στην επικοινωνία, οι σχέσεις με τα ΜΜΕ.

Την Κάριτας Ελλάς εκπροσώπησαν η κ. Μαρία Αλβέρτη, Διευθύντρια και ο κ. Ματθαίος Γιαννησόπουλος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας. Η Διευθύντρια της Κάριτας Ελλάς παρουσίασε στους συμμετέχοντες ένα ιστορικό για την ανάπτυξη της Κάριτας στην Ελλάδα λόγω της ελληνικής οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού. Το θέμα της παρουσίασης ήταν ο τρόπος που μία ανθρωπιστική κρίση μπορεί να είναι «επιταχυντής» της αλλαγής και της εξέλιξης για μία Κάριτας και οι δυσκολίες μετάβασης σε μια σταθερότητα μετά την κρίση. Επίσης, έγινε αναφορά στις επιτυχίες και τις προκλήσεις της συνεργασίας με το δίκτυο και τους εταίρους της Κάριτας.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και ανανεώθηκε το ραντεβού για του χρόνου.

ΠΗΓΗ: ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ

Προηγούμενο Άρθρο

Ενορία Αγ. Λουκά: Αγίων Πάντων & των Κεκοιμημένων

Επόμενο Άρθρο

Η πρόθεση προσευχής του Πάπα τον Νοέμβριο είναι για τα παιδιά που υποφέρουν

You might be interested in …

Δωρεά ρούχων από την Κάριτας Σύρου – Οκτώβριος 2023

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 η ομάδα της Κάριτας Ελλάς στη Λέσβο, παρέλαβε με ασφάλεια και τη δεύτερη δόση χειμερινών ρούχων που συγκεντρώθηκε από τους εθελοντές της Κάριτας Σύρου. Με αυτή την αποστολή ολοκληρώθηκε η […]