8 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος

Την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023, άρχισαν στην Αθήνα, στην Ιερά Μονή Πατέρων Καπουκίνων, οι εργασίες της τακτικής Φθινοπωρινής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος.

Το πρωί της πρώτης ημέρας των εργασιών τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ/τάτου Ιωάννη Ρωμαίου Παυλόφσκι, Αποστολικού Νούντσιου στην Ελλάδα, μαζί με τους Συνοδικούς Πατέρες.

Στη συνέχεια οι Ιεράρχες συναντήθηκαν συνοδικώς με τον Αποστολικό Νούντσιο, ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του Αγίου Πατέρα Φραγκίσκου προς τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, την αγάπη του και την προσευχή του για όλους τους Έλληνες, ιδιαιτέρως για τους πυρόπληκτους και πλημμυροπαθείς των τελευταίων μηνών, ενώ ακολούθησε συζήτηση για τρέχοντα θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρωμαίος Ποντίφικας επισκέφτηκε ως τώρα δύο φορές τη χώρα μας. Την πρώτη φορά μετέβη στη Λέσβο (16 Απριλίου 2016) και τη δεύτερη φορά πραγματοποίησε επίσημο Αποστολικό Ταξίδι στην Ελλάδα σε Αθήνα και Λέσβο (4-6 Δεκεμβρίου 2021).

Κατά την διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, οι Ιεράρχες έχουν συναντήσεις με διάφορους θεσμούς της Εκκλησίας, επί πολλών θεμάτων, αναζητώντας λύσεις σε ζητήματα και χαράσσοντας την πορεία της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα στην παρούσα ιστορική στιγμή και στο μέλλον.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Παρασκευής, 17 Νοεμβρίου.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΚΙΕ

Προηγούμενο Άρθρο

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο με την ευκαιρία της 50ης Επετείου Επισκοπικής Διακονίας του σεβ. Νικολάου

Επόμενο Άρθρο

Διεθνές Εργαστήρι και ετήσια Γ. Σ. της «Justice & Peace» Europe 10-13 Νοεμβρίου 2023, Μάλτα

You might be interested in …

dikaio

Συνοδική Επιτροπή Δικαιοσύνη και Ειρήνη – Διακήρυξη

Ιερά Σύνοδος Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος Συνοδική Επιτροπή «Δικαιοσύνη & Ειρήνη» 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Διακήρυξη της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Επιτροπών “Δικαιοσύνης και Ειρήνης “

Ιερά Σύνοδος Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος: Μήνυμα για την Τεσσαρακοστή

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ   Αθήνα, 10 Μαρτίου 2021     ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ 2021   Προς όλο τον ευλογημένο λαό του Θεού της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα       Αγαπητοί αδελφοί […]