9 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Εορτασμοί Για Την 25η Επέτειο Ιερατικής Χειροτονίας Σεβ/Τατου Εμμανουήλ Νιν

Η Ιερά Σύνοδος στους εορτασμούς της Εξαρχίας Ελληνορρύθμων

Κατά την διάρκεια των εργασιών της Εαρινής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος, το πρωί της Κυριακής 30 Απριλίου, οι Ιεράρχες συλλειτούργησαν στην πανηγυρική θεία Λειτουργία η οποία τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος των Ελληνορρύθμων, συμμετέχοντας έτσι στους εορτασμούς για τα 25 χρόνια ιεροσύνης του Αποστολικού Εξάρχου Σεβ/τατου Εμμανουήλ Νιν.

Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβ/τατος Εμμανουήλ συλλειτουργούντων του Αποστολικού Νουντσίου Σεβ/τατου Ιωάννη Ρωμαίου Παυλόβσκι και των μελών της Ιεραρχίας.

Ο Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου Σεβ/τατος Πέτρος, εκ μέρος της Ιεραρχίας, προσέφερε δώρο στον εορτάζοντα Αποστολικό Έξαρχο, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών Σεβ/τατος Θεόδωρος προσέφερε επίσης δώρο στον Αποστολικό Νούντιο Σεβ/τατο Ιωάννη Ρωμαίο Παυλόβσκι για τη συμπλήρωση 14 χρόνων Επισκοπικής διακονίας.

Πλήθος πιστών ήταν παρόντες στη θεία Λειτουργία για να αναφωνήσουν το «Άξιος» στο γεραρό εορτάζοντα Ιεράρχη, ενώ ακολούθησε γεύμα, το οποίο επιβεβαίωσε τον ψαλμικό στίχο: «Ιδού πόσο είναι ωραίο και πόσο ευχάριστο να κατοικούν τα αδέλφια με ομόνοια» (Ψλ 134,1).

Από την Γραμματεία της ΙΣΚΙΕ

Προηγούμενο Άρθρο

Καρδινάλιος Erdo: Ο πάπας Φραγκίσκος ήρθε στην Ουγγαρία με πολλή αγάπη

Επόμενο Άρθρο

Η Καθολική Ιεραρχία Ελλάδος στην Εξαρχία Αρμενίων Καθολικών

You might be interested in …

Αγίων Ζαχαρία και Ελισάβετ στην Καλλονή Τήνου

ΑΓΙΩΝ ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΟΝΗ ΤΗΝΟΥ Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου πανηγύρισε με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια ο ενοριακός Ναός του Αγίου Ζαχαρία στον οικισμό Καλλονή της Τήνου.   Τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον […]