20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Τα Πασχαλινά πανηγύρια της Λαμπροβδομάδας στην Τήνο

tin_anagel_2

tin_anagel_2Την Κυριακή του Πάσχα, σ΄ ολόκληρη την Τήνο, χωριά & Χώρα, συγγενείς & φίλοι συγκεντρώνονται σε σπίτια ή στην εξοχή και τρώνε αρνί ή κατσίκι και λοιπά καλούδια, διασκεδάζοντας με μουσική και τραγούδια. Οι Τηνιακοί, πάντα φιλόξενοι και γλεντζέδες, στρώνουν το τραπέζι της Αγάπης και χαίρονται τη φύση, μαζί με το Θεό τους. Το γλέντι και ο χορός καλά κρατεί.

Ανήμερα το Πάσχα γίνεται πανηγύρι και γλέντι στα Δυο Χωριά, στον Κουμάρο, στον Κάμπο, στη Μυρσίνη, στην Ξινάρα, στο Σκαλάδο, στον Ταραμπάδο.

 

Τη Δευτέρα του Πάσχα γίνονται πανηγύρια στα χωριά και ξωκλήσια: Άγιο Ρωμανό, Άγιο Πέτρο (Ακέρατο Στενής), Αγίους Αναργύρους Καλλονής, Άγιο Γεώργιο Περάστρας, Κτικάδο, Καρδιανή, Τριπόταμο, Υστέρνια, Σμαρδάκιτο.

Την Τρίτη του Πάσχα γίνονται πανηγύρια: στους Αγίους Αναργύρους Γύρλας, στον Άγιο Πέτρο Καρδιανής, Σπηλιώτισσα Λουτρών, Κόρης Πύργου Καλλονής, Λυχναφτιά, Άγιο Φωτοδότη στα Κιόνια, στην Παναγία στη Λιβάδα.

 

Την Τετάρτη του Πάσχα πανηγυρίζουν: ο Άγιος Φύλακτος Κολυμπήθρας, η Αγία Ιουλιανή Αγάπης στα Βορνά, στον Κέχρο, η Φανερωμένη Στενής.

 

Την Πέμπτη του Πάσχα γιορτάζουν τα χωριά και τα εξωκκλήσια: Παναγία Καλαμάν στη Βωλάξ, Σπηλιώτισσα Κώμης, Κιουρά των Αγγέλων Ποταμιάς.

 

Την Παρασκευή του Πάσχα πανηγυρίζουν: ο Άγιος Γεώργιος Τσικνιά, η Ζωοδόχος Πηγή – Αγία Ελεούσα, η Ζωοδόχος Πηγή στα Δυο Χωριά, η Φανερωμένη Βαθής Υστερνίων, η Θεοσκέπαστη στο Φαλατάδο, απέναντι του Βωλάξ, στα Γαστριά Κιόνια.

 

Την Κυριακή του Θωμά εορτάζουν: στην Αγία Βαρβάρα Σμόβωλο, στο Σκλαβοχώρι, στις Λακωτές Υστερνίων, στην Κακιά Σκάλα Φαλατάδου.

 

Προηγούμενο Άρθρο

40νθήμερη Επιμνημόσυνη Θ. Λειτουργία υπέρ αναπαύσεως του κυρού Αναργύρου

Επόμενο Άρθρο

Στην Ελληνική Καθολική Κοινότητα της Κορσικής [Ειδική ανταπόκριση]

You might be interested in …

Πρώτη επέτειος της επισκοπικής χειροτονίας του Αρχιεπισκόπου Νάξου-Τήνου σεβασμ. Ιωσήφ 

Η πρώτη επέτειος της επισκοπικής χειροτονίας του Αρχιεπισκόπου μας π. Ιωσήφ εορτάστηκε με κάθε επισημότητα στη Νάξο όπου βρισκόταν για τη χορήγηση του Μυστηρίου του Χρίσματος. Τελέστηκε, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, η Αρχιερατική Θεία […]

Η Καθολική Ιεραρχία στη Νάξο

Στο πλαίσιο των εργασιών της εαρινής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος που πραγματοποιούνται στο νησί της Τήνου από τις 19 Μαΐου έως και τις 26 Μαΐου τρέχοντος έτους, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, προσκληθέντα […]

Πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα της Τήνου

Η τοπική Εκκλησία της Τήνου εόρτασε με επισημότητα την Προστάτισσά της, Παναγία του Ροδαρίου, την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου, όπως γίνεται από παράδοση. Την παραμονή τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπό μας Πατέρα Νικόλαο […]