23 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Το 2014 σε αριθμούς: Σχεδόν 6 εκατομμύρια άνθρωποι κοντά στον πάπα Φραγκίσκο

Κάθε εβδομάδα, χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται το Βατικανό για να δουν τον πάπα Φραγκίσκο. Το 2014 μόνο, σχεδόν 6 εκατομμύρια προσκυνητές πήραν μέρος στις τελετές, ακροάσεις και συναντήσεις του Πάπα, περίπου 700.000 λιγότεροι από ό, τι το 2013.

Στην Γενική Ακρόαση

Ο Πάπας πραγματοποίησε συνολικά 43 εβδομαδιαίες γενικές ακροάσεις φέτος, προσελκύοντας 1.199.000 άτομα. Ο μήνας με τους περισσότερους προσκυνητές ήταν ο Απρίλιος, με 205.000 ανθρώπους.

Στις ειδικές ακροάσεις

Όσον αφορά τις ειδικές ακροάσεις, συμμετείχαν 567.100 άνθρωποι. Ο Ιούνιος ήταν ο μήνας με τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων με 208.500 άτομα.

Στις ιερές ακολουθίες

Ο Απρίλιος ήταν ο μήνας με τις περισσότερες ακολουθίες. Υπήρχαν ειδικές ιερές ακολουθίες, όπως η αγιοκατάταξη του Ιωάννη Παύλου Β΄ και του Ιωάννη ΚΓ΄ αλλά και οι ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας. 730.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις ακολουθίες όπου προΐστατο ο πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα. Κατά τη διάρκεια του έτους, συνολικά 1.110.700 άνθρωποι έλαβαν μέρος.

Στην προσευχή Angelus

Η κυριακάτικη Angelus συγκέντρωσε τους περισσότερους πιστούς. Συνολικά 3.040.000 άνθρωποι πήγαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου την Κυριακή για να προσευχηθούν μαζί με τον Πάπα. Ο μήνας με τις περισσότερες συμμετοχές ήταν ο Ιανουάριος, με 600.000 πιστούς.

Προηγούμενο Άρθρο

Χριστούγεννα 2014 – Μήνυμα στην Πόλη και στην Οικουμένη του πάπα Φραγκίσκου

Επόμενο Άρθρο

Μήνυμα του Άγιου Πατέρα Φραγκίσκου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης 2015

You might be interested in …

Ο καθολικός επίσκοπος του Πακιστάν ζητά επαρκή πολιτική εκπροσώπηση των χριστιανών

Οι Χριστιανοί στο μουσουλμανικής πλειοψηφίας Πακιστάν προτρέπουν για την επανεξέταση των μηχανισμών πολιτικής εκπροσώπησης και για μια πιο ισχυρή παρουσία υποψηφίων στο κοινοβούλιο ενόψει των προσεχών κοινοβουλευτικών εκλογών. “Οι επιθυμίες των θρησκευτικών μειονοτήτων θα πρέπει […]

“Δικαιοσύνη και Eιρήνη” Ευρώπης: Συντονισμένη δράση για το 2023

Αντιμετωπίζοντας τους φόβους μας και επανασυνδέοντας τον κόσμο Αντιμέτωπη με πολλαπλές κρίσεις σε ένα όλο και πιο κατακερματισμένο κόσμο, η «Δικαιοσύνη και Ειρήνη» Ευρώπης είναι πεπεισμένη ότι η ανθρωπότητα έχει τους δημιουργικούς και πνευματικούς πόρους […]

Μαδρίτη: Διεθνές Οικουμενικό Συνέδριο της Καθολικής Ιεραρχίας της Ισπανίας

 Ο Γρατιανουπόλεως Δημήτριος για τον θεολογικό διάλογο των Εκκλησιών Καθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας Η Συνοδική Επιτροπή για τις διεκκλησιαστικές σχέσεις της Καθολικής Ιεραρχίας της Ισπανίας οργάνωσε στη Μαδρίτη στις  21-23 Φεβρουαρίου 2022 Διεθνές Οικουμενικό Συνέδριο […]